Kemi

Gasudvikling af NaHCO3 under bagning

17. marts 2014 af ostepopsen12 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Er der nogle der kan svaret på dette spørgsmål + forklare hvordan de kom frem til resultatet?:

Du vil bage en "klassens bradepandekage" og tilsætter i den forbindelse 7 gram bagepulver (NaHCO3). Den bager ved 225 grader celsius og når kagen er færdig er alt bagepulveret omsat. Hvor stort volumen gas er der udviklet under processen? Barometerstaden den dag var 1,013 bar.


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. marts 2014 af mathon


         2\: NaHCO{_{3}} \: \: \: \rightarrow\: \: \: CO_2\: \: +\: \: H_2O\: \: +\: \: Na_2CO_3


Brugbart svar (1)

Svar #2
17. marts 2014 af mathon

               M(NaHCO3) = sum({1,1,1,3}*{22.990,1.008,12.011,15.999}) g/mol = 84,006 g/mol

               n(NaHCO3) = n(gas) = (7 g) / (84,006 g/mol) = 0,083327 mol

beregning af gasvolumen:

       V = \frac{n\cdot R\cdot T}{p} = \frac{\left ( 0,083327\: mol \right )\cdot \left ( 0,083145\: \frac{bar\cdot L}{mol\cdot K} \right )\cdot \left ( (273,15+225)K \right )}{1,013\: bar}=
                                                                                                                                         3,41\: L


Skriv et svar til: Gasudvikling af NaHCO3 under bagning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.