Kemi

Hjælp søges, da det haster!

22. marts 2014 af brunoravn (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej SP!
 

Jeg sidder med et eksamensæt fra d. 17 august 2012 og kan ikke finde ud af en opgave.
Opgaven har dette indhold:

En frugtsyreopløsning, som anvendes til en peelingkur, indeholder mælkesyre med en stofmængdekoncentration, der svarer til opløsning A. pH-værdien i denne opløsning er 3,5 ved 25 oC. Dette stemmer fint overens med producentens oplysning om, at virkningen er pH-afhængig med optimal virkning ved pH 3-4. pH-værdien i frugtsyreopløsningen kan
forklares ved, at der i opløsningen er et puffersystem.  En elev får til opgave at fremstille en pufferopløsning ud fra opløsning A ved at tilsætte 1,0 M natriumhydroxid indtil pH bliver 3,5 ved 25.

d) Beregn, hvor stort et volumen 1,0 M natriumhydroxid eleven skal tilsætte 100 mL opløsning A, for at fremstille den ønskede puffer.

Nogle der kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. marts 2014 af kuerten15

pH = pKA + log [A-] / [HA] = 3,5 = 3,86 + log [A-] / [HA]

log [A-] / [HA] = 3,5 - 3,86 = -0,36

[A-] / [HA] = 10^-0,36 = 0,437

Altså er forholdet mellem base og syre 0,437.

A- = 0,437 / (1+0,437) = 0,304

HA = 1 / (1+0,437) = 0,696

Se videre på Eksemel B på side 4:

http://www.xula.edu/chemistry/documents/biolab/Carroll%20lab%20Chap%203.pdf


Skriv et svar til: Hjælp søges, da det haster!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.