Matematik

Rigtig fællesnævner

24. marts 2014 af Banff (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Hej :-)

Jeg er i tvivl om måden jeg fundet min fællesnævner på, nogen der vil kontrollerer det ? Tak :-)

Vedhæftet fil: Reducer_forkorte.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #1
24. marts 2014 af mathon

                 \left (\frac{y^2}{2}-\frac{1}{2\cdot y^2} \right )^2=\left (\frac{y^4-1}{2y^2} \right ) ^2 =\frac{\left (y^4-1 \right )^2}{4y^4}


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

Problemstillingen er denne:

x - (1/x) = (x2/x) - (1/x) = (x2-1)/x = (x+1)(x-1)/x


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. marts 2014 af mathon

dvs
                    \left (\frac{y^2}{2}-\frac{1}{2\cdot y^2} \right )^2=\left (\frac{y^4-1}{2y^2} \right ) ^2 =\frac{\left (y^4-1 \right )^2}{4y^4}=\frac{(y^2+1)^2(y^2-1)^2}{4y^4}


Skriv et svar til: Rigtig fællesnævner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.