Fysik

hurtig hjælp

07. december 2005 af Nik_ (Slettet)
2.Hvis det antages at al denne energi (12556J) kommer fra forbrændt kulhydrat, hvor meget kulhydrat svarer det så til?

(Brændværdi for kulhydrat: 17kJ/g)

Jeg tror jeg skal bruge formlen
L= E/m

men hvordan?

Svar #1
07. december 2005 af Nik_ (Slettet)

L= 17000J/12556J = 0,74

? det passer meget godt med 0,74, men det jeg er i tvivl om et måden jeg skriver det i formlen..?

Brugbart svar (0)

Svar #2
07. december 2005 af iB (Slettet)

#1
Er du helt sikker på det der? Hvad er L, og hvad er E? Ta' desuden og udfør dimmentionkontrol. (Du skal finde en masse, men det svar du giver, er dimmentionsløst!)

Svar #3
07. december 2005 af Nik_ (Slettet)

?

Svar #4
07. december 2005 af Nik_ (Slettet)

mit svar var gram.

L=E/m

Brændværdien L for et stof er defineret ved forholdet mellem den frigjorte energi E og stoffets masse m.

Brugbart svar (0)

Svar #5
07. december 2005 af iB (Slettet)

Hvorfor regner du den så ud i #1, når du selv har givet den i #0?

Svar #6
07. december 2005 af Nik_ (Slettet)

Hvad?

Brugbart svar (0)

Svar #7
07. december 2005 af iB (Slettet)

Jeg prøver bare på, at få dig til at indse, at det er noget vrøvl det du har skrevet i #1.

Din formel L=E/m virke meget rigtig. Nu ved du så, at L=17kJ/g og E=12556J. Da genstår bare og finde m. Prøv lige på det en gang til...

Brugbart svar (0)

Svar #8
07. december 2005 af iB (Slettet)

Dit resultat er rigtig nok (0,74) Det er bare resten som er noget vrøvl.

Svar #9
07. december 2005 af Nik_ (Slettet)

L=E/m

m=L/E?

Brugbart svar (0)

Svar #10
07. december 2005 af iB (Slettet)

Nej! L/E er 1/m

Bøjer det i neon:

L=E/m

L*m=(E/m)*m

L*m=E

(L*m)/L=E/L

m=E/L


Brugbart svar (0)

Svar #11
07. december 2005 af iB (Slettet)

Lig mærke til, at så passer dimmentionerne også:

m=E/L [g=J/(J/g)=g]

Svar #12
07. december 2005 af Nik_ (Slettet)

resultatet er da det samme.. skal jeg skrive alle mellem regningerne op?

Altså hvis jeg skriver det du lige har skrevet, og så sætter min tal ind i sidste linie (m=E/L) passer det så?

Brugbart svar (0)

Svar #13
07. december 2005 af iB (Slettet)

!!!!

E/L er IKKE det samme som L/E

-Du skal ikke skrive noget her for min skyld; jeg har forstået det ;) -Spørgsmålet er om du har forstået det

Svar #14
07. december 2005 af Nik_ (Slettet)

Det har jeg ikke! prøver..

Okay jeg skrev forkert.. Jeg mente

L=E/m

m=E/L

m=12558/17000 = 0,74g

?

Brugbart svar (0)

Svar #15
07. december 2005 af iB (Slettet)

Bingo! :)

Hvis det nu skal være helt perfekt, så skal du have dine enheder med hele vejen, dvs:

m=E/L=(12558J/g)/(17000J)=0,74g

Brugbart svar (0)

Svar #16
07. december 2005 af Epsilon (Slettet)

#15:
Tjo, man skal så bare sørge for også at indsætte enhederne korrekt:

m = E/L = (12558J)/(17000J/g) ~ 0,74g,

ikke sandt? :-)

//Epsilon

Brugbart svar (0)

Svar #17
07. december 2005 af iB (Slettet)

#16
Det ville nok være en god ide, ja :S

(tror at jeg snart skal smides i seng ;)

Svar #18
08. december 2005 af Nik_ (Slettet)

Det gør jeg altid, gad bare ikke skriver det her.. fandt faktisk ud af det hele;)

Skriv et svar til: hurtig hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.