Matematik
En enkelt 2.gradsligning
12. november 2003 af
SP anonym (Slettet)
Hej! Jeg håber virkelig på et svar herinde, da jeg skal aflevere denne opgave imorgen, så hvis I er søde lige at svare mig på noget.
På forhånd tak!
(12x+1)(x+4) = (-7x)(2x) <=>
12x^2+48x+x+4+14x^2 = 0 <=>
12x^2+48x+x+4+14x^2 = 0 <=>
26x^2+49x+4 = 0 <=>
diskriminaten = 2401-4*26*4 = 2401-416 = 1985
X= -49 + kvadratrod(1985) / 52
V
X= -49 + kvadratrod(1985) / 52
spørgsmål!!! hvad gør jeg hvis jeg ikke kan tage kvadratrodden af 1985 er der en som kan løse denne her opgave for mig??
På forhånd tak!
(12x+1)(x+4) = (-7x)(2x) <=>
12x^2+48x+x+4+14x^2 = 0 <=>
12x^2+48x+x+4+14x^2 = 0 <=>
26x^2+49x+4 = 0 <=>
diskriminaten = 2401-4*26*4 = 2401-416 = 1985
X= -49 + kvadratrod(1985) / 52
V
X= -49 + kvadratrod(1985) / 52
spørgsmål!!! hvad gør jeg hvis jeg ikke kan tage kvadratrodden af 1985 er der en som kan løse denne her opgave for mig??
Svar #1
12. november 2003 af IngenKenderDagen (Slettet)
kvadratrod af 1985 er 44,5196585791041 eller hvor mange decimaler du nu skal bruge...
hvis du sidder med en widows calculator hjælper det at huske at opløftet i 1/2 er det samme som kvadratrod...
hvis du sidder med en widows calculator hjælper det at huske at opløftet i 1/2 er det samme som kvadratrod...
Skriv et svar til: En enkelt 2.gradsligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
