Kemi

C6H12O6 → 2 CH3CHOHCOOH + Energi

11. januar 2006 af Malfoy (Slettet)
Ja som overskriften viser så har jeg med denne formel at gøre:

C6H12O6 → 2 CH3CHOHCOOH + Energi

Hvad viser denne formel hvad er

* C6H12O6

* 2 CH3CHOHCOOH

* Energi

Svar #1
11. januar 2006 af Malfoy (Slettet)

C6H12O6 ---> 2 CH3CHOHCOOH + Energi

Brugbart svar (0)

Svar #2
11. januar 2006 af Sicma (Slettet)

C6H12O6 -> 2 CH3CHOHCOOH + Energi

Det er den anaerobe metode hvor glykose er brændstofkilde. Glykosen bliver så omdannet til mælkesyre, og der frigøres energi til at opbygge to ATP-molekyler.

C6H12O6 = Glukose

CH3CHOHCOOH = Mælesyre

Energi = ATP


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. januar 2006 af Sicma (Slettet)

Mælesyre --> Mælkesyre

Svar #4
11. januar 2006 af Malfoy (Slettet)

SMUKT!

Tak for hjælpen, den er feset ind....hihi

Malfoy

Svar #5
11. januar 2006 af Malfoy (Slettet)

forresten hedder det glykose erller glukose?

Malfoy

Brugbart svar (0)

Svar #6
11. januar 2006 af Sicma (Slettet)

hehe, glukose :D

Men fejl i #2

;-D

Brugbart svar (0)

Svar #7
11. januar 2006 af Sicma (Slettet)

Glukose 'aka' druesukker

Svar #8
11. januar 2006 af Malfoy (Slettet)

Okai, nu er den 100% feset ind...

Tak for hjælpen
Malfoy

Brugbart svar (0)

Svar #9
07. januar 2010 af detfjong (Slettet)

hvad er den fuldstændige forbrænding så?


Brugbart svar (0)

Svar #10
07. januar 2010 af detfjong (Slettet)

hvad er den fuldstændige forbrænding så for den???


Brugbart svar (0)

Svar #11
24. september 2013 af CNLCNL (Slettet)

Den egentlige reaktion ser ud således:
 

C6H12O6 + 2 ADP + 2 P --> 2 CH3CHOHCOOH + 2 ATP

Glukose + 2 adenosindiphosfat + 2 phosfat --> 2 mælkesyre + 2 adenosintriphosfat

Hvorefter mælkesyren spalter en hydron (H+), og bliver derfor til laktat. 

Det er den anaerobe proces, glykolyse. 


Skriv et svar til: C6H12O6 → 2 CH3CHOHCOOH + Energi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.