Kemi
spørgsmål angående hastighedskonstant og effektivitet af ekstration fra vandfase til etherfase
15. januar 2006 af
Eva (Slettet)
Hey ;)
Har lige et par spørgsmål
1)
hvordan kan det være at hastighedskonstanten ved reaktionen med 2-propanol er mindre end ved reaktionen med 1-propanol?? er det fordi det er sværere at få en reaktion igang med en sekundær alkohol end en primær??
hvis det er tilfældet, hvordan kan det så være at hastighedskonstanten for ethanol (fremstillet på samme måde) ligger tættest på 2-propanol når det er en primær alkohol??
2)
hvordan kan det være at ekstraktionen af anilin fra vandfasen over i etherfasen være væsentlig mindre effektiv, hvis vandfasen er stærkt sur?? er det fordi anilin som er en base reagerer med det sure i vandfasen??
Håber i kan svare :)
Mvh Eva
Har lige et par spørgsmål
1)
hvordan kan det være at hastighedskonstanten ved reaktionen med 2-propanol er mindre end ved reaktionen med 1-propanol?? er det fordi det er sværere at få en reaktion igang med en sekundær alkohol end en primær??
hvis det er tilfældet, hvordan kan det så være at hastighedskonstanten for ethanol (fremstillet på samme måde) ligger tættest på 2-propanol når det er en primær alkohol??
2)
hvordan kan det være at ekstraktionen af anilin fra vandfasen over i etherfasen være væsentlig mindre effektiv, hvis vandfasen er stærkt sur?? er det fordi anilin som er en base reagerer med det sure i vandfasen??
Håber i kan svare :)
Mvh Eva
Svar #1
15. januar 2006 af KemiKasper (Slettet)
1) Hvad er det for en reaktion??
2) Ja, i sur opløsning fås anilinium-ionen Ph-NH3(+) der har det glimrende som ion i det polære solvent :)
2) Ja, i sur opløsning fås anilinium-ionen Ph-NH3(+) der har det glimrende som ion i det polære solvent :)
Svar #2
15. januar 2006 af Eva (Slettet)
1)
CF3COOH + C2H5OH --> CF3COOC2H5 + H2O
1-propanol k = 7,64·10–4 s–1
2-propanol k = 2,52·10–4 s–1
ethanol k = 6,334 * 10-4 s-1
2)
okay :) takker..
CF3COOH + C2H5OH --> CF3COOC2H5 + H2O
1-propanol k = 7,64·10–4 s–1
2-propanol k = 2,52·10–4 s–1
ethanol k = 6,334 * 10-4 s-1
2)
okay :) takker..
Svar #3
15. januar 2006 af frodo (Slettet)
OH-gruppen i 1-propanol er mere tilgængelig, end OH-gruppen i 2-propanol. Derfor går reaktionen hurtigere..
Man taler i denne forbindelse om sterisk hindring.
hastighedskonstanten for ethanol, ligger da også væsentligt tættere på 1-propanol end på 2 propanol, hvilket har samme grund som ovenfor. Hvorfor den alligevel er mindre end den for 1-propanol, kan jeg ikke orklare
Man taler i denne forbindelse om sterisk hindring.
hastighedskonstanten for ethanol, ligger da også væsentligt tættere på 1-propanol end på 2 propanol, hvilket har samme grund som ovenfor. Hvorfor den alligevel er mindre end den for 1-propanol, kan jeg ikke orklare
Skriv et svar til: spørgsmål angående hastighedskonstant og effektivitet af ekstration fra vandfase til etherfase
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
