Matematik
Please hjælp. enkelt
10. februar 2006 af
Sinz (Slettet)
en virksomhed sælger sin inkøbte varer (1,4) til 2,1 og tjener derfor 0,7 pr stk. Deres øvrige omkostninger er 12000, mit spørgsmål går: Hvor mange stk skal virksomheden sælge før det giver overskud. Jeg ved, at man finder punktet hvor skæringen er på x-aksen = 12000/0,7 (2,1-1,4) hvilket er lig 17142,86
Men hvad så med y-aksen? Det passer hvis det er 17.142,86 * 2,1 - Men jeg forstår ikke hvorfor?kan man gøre sådan eller er den en anden måde please hjælp
På forhånd mange tak..
Men hvad så med y-aksen? Det passer hvis det er 17.142,86 * 2,1 - Men jeg forstår ikke hvorfor?kan man gøre sådan eller er den en anden måde please hjælp
På forhånd mange tak..
Svar #1
10. februar 2006 af Romulus (Slettet)
Du er lidt på "skovtur".
Du har rigtigt nok fundet frem til antal stk., der dækker omkostningerne.
Altså når de har solgt 17142,86 stk er regnskabet i 0, altså er omkostningerne på 12000 kr dækket og efterfølgende salg giver overskud.
Du opstiller herefter forskriften for en lineær funktion:
y = a*x+b
y = kassebeholdningen/saldo
a = hældningen (0.7, da det er overskuddet pr. stk.)
x = antal solgte stk.
b = startværdi/konstant (-12000 kr)
y = 0,7 * 17142,86 + (-12000 kr)
Det give naturligvis 0, da det er netop herefter, at virksomheden vil få overskud.
Du har rigtigt nok fundet frem til antal stk., der dækker omkostningerne.
Altså når de har solgt 17142,86 stk er regnskabet i 0, altså er omkostningerne på 12000 kr dækket og efterfølgende salg giver overskud.
Du opstiller herefter forskriften for en lineær funktion:
y = a*x+b
y = kassebeholdningen/saldo
a = hældningen (0.7, da det er overskuddet pr. stk.)
x = antal solgte stk.
b = startværdi/konstant (-12000 kr)
y = 0,7 * 17142,86 + (-12000 kr)
Det give naturligvis 0, da det er netop herefter, at virksomheden vil få overskud.
Skriv et svar til: Please hjælp. enkelt
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
