Kemi

hjælp søges

13. februar 2006 af Nannok (Slettet)
Er der ingen her, der kan hjælp med kemi..
Har siddet hele dagen med det, og kan ikke rigtigt få et til at give mening?

Brugbart svar (0)

Svar #1
13. februar 2006 af kaki (Slettet)

hvordan lyder opgaven?

Svar #2
13. februar 2006 af Nannok (Slettet)

Opløsning A: 100 ml 0,245 M natriumacetat ( CH3COONa)
Opløsning B: 50 ml 0,150M NaOH
Opløsning C: 100 ml 0,220 M HCl

1) Beregn pH for opløsning A
2) Bregn pH for en blandning af B og C ved 25 grader
3) Beregn de aktuelle koncentrationer af Na, Cl og OH i blanding af B og C
4) Beregn pH for den sidst fremkomne blanding

Svar #3
13. februar 2006 af Nannok (Slettet)

Jeg er prøvet følgende:

1) pH=-log(0,245)??
2)(0,150M + 0,220M)* 0,150L??
3) ?
4) ?

Brugbart svar (0)

Svar #4
13. februar 2006 af iinnaj (Slettet)

1) da det er en svag base skal du bruge følgende formel:

pOH = ½ (pKb - logCb)
pOH = ½ (9,24-log0,245)
pH = 14-pOH

Brugbart svar (0)

Svar #5
13. februar 2006 af iinnaj (Slettet)

er det fra den røde kemi opgave bog? hvis ja hvilken opgave?

Svar #6
13. februar 2006 af Nannok (Slettet)

5.19

Brugbart svar (0)

Svar #7
13. februar 2006 af iinnaj (Slettet)

ok den har jeg desværre ikke lavet. men det nemmeste du kan gøre er nok at stille det op i et før efter skema så kan du bedre overskue det hele.
ville gerne hjælpe men har lidt travlt med historieopgaven.

Brugbart svar (0)

Svar #8
13. februar 2006 af iinnaj (Slettet)

du kan gennemgå eksemplet i kemi 2000 A
side 62 eksempel 7. der skulle du kunne få hjælp til ihvertfald b)
:)

Svar #9
14. februar 2006 af Nannok (Slettet)

jeg kan stadig ikke løse det?

Brugbart svar (0)

Svar #10
14. februar 2006 af iinnaj (Slettet)

b)

du finder stofmængden af NaOH og HCl og stiller det op i et før efter skem:

NaOH + HCl -> H20 + NaCl
F: 0,0075 mol 0,022mol 0 0
E: 0 0,0145 mol

Det vil sige at når der ikke er mere NaOH stopper reaktionen og du ved nu hvor mange n(H+) der er tilbage.


Brugbart svar (0)

Svar #11
14. februar 2006 af iinnaj (Slettet)

så regner du [H3O+] ud. ([H+])
dit volume er V(NaOH) + V(HCl)

derefter finder du pH:
pH = -log[H3O+]

Brugbart svar (0)

Svar #12
14. februar 2006 af iinnaj (Slettet)

hov nu kan jeg så se at mit skema ikke blev som det så ud da jeg tastede det ind. men du kan se værdierne hører til i rækkefølge som stofferne

Svar #13
14. februar 2006 af Nannok (Slettet)

men er volumen så ikke lige meget..? når man kun skal bruge koncentrationen?

Brugbart svar (0)

Svar #14
14. februar 2006 af iinnaj (Slettet)

nej får du regner stofmængden ud af H+ og det er koncentrationen du skal bruge

c = n/V

Svar #15
14. februar 2006 af Nannok (Slettet)

nu forstår jeg :) tak

Skriv et svar til: hjælp søges

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.