Kemi
hjælp søges
14. marts 2006 af
xyz (Slettet)
jeg skal op til skriftlig terminsprøve i kemi i morgen, og regner derfor nogle opgaver.
http://us.uvm.dk/gymnasie//almen/eksamen/opgaver/sommer03/kemi2003-10-3.pdf
Opgave 2: Dimethyldiazen
jeg har lidt problemer med c,d og e.
jeg har beregnet c, men jeg kan se, der er andre her inde på siden der har regnet den og har fået et andet resultat.
c) til hvilket tidspunkt er stofmængdekoncentrationen af dimethyldiazen faldet til 3,6*10^-3M.
jeg bruger formlen:
ln[A]=-k*t+ln[A]
og fra b) har jef gølgende data:
y=ax+b:
a=-0,015916
b=-4,4145509946
r^2=0,999
r=-0,999
a= -k <=> k=-a <=> k = 0,015916
ln[3,6*10^-3]=-0,015916*t*ln[12,09*10^-3]
t = -80,07
tidspunktet kan da ikke være negativt?
http://us.uvm.dk/gymnasie//almen/eksamen/opgaver/sommer03/kemi2003-10-3.pdf
Opgave 2: Dimethyldiazen
jeg har lidt problemer med c,d og e.
jeg har beregnet c, men jeg kan se, der er andre her inde på siden der har regnet den og har fået et andet resultat.
c) til hvilket tidspunkt er stofmængdekoncentrationen af dimethyldiazen faldet til 3,6*10^-3M.
jeg bruger formlen:
ln[A]=-k*t+ln[A]
og fra b) har jef gølgende data:
y=ax+b:
a=-0,015916
b=-4,4145509946
r^2=0,999
r=-0,999
a= -k <=> k=-a <=> k = 0,015916
ln[3,6*10^-3]=-0,015916*t*ln[12,09*10^-3]
t = -80,07
tidspunktet kan da ikke være negativt?
Svar #1
14. marts 2006 af Kraken (Slettet)
I c) får jeg samme værdi for k, men tiden får jeg til 76,24min
Svar #3
14. marts 2006 af Kraken (Slettet)
Næsten det samme som dig. Du har blot ganget med ln(12,09*10^-3) i stedet for at addere det.
Du skrev:
ln[3,6*10^-3]=-0,015916*t * ln[12,09*10^-3]
I virkeligheden er det:
ln[3,6*10^-3]=-0,015916*t + ln[12,09*10^-3]
Hvis du isolerer t her, vil du få det rigtige.
Du skrev:
ln[3,6*10^-3]=-0,015916*t * ln[12,09*10^-3]
I virkeligheden er det:
ln[3,6*10^-3]=-0,015916*t + ln[12,09*10^-3]
Hvis du isolerer t her, vil du få det rigtige.
Skriv et svar til: hjælp søges
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
