Matematik

Cylinders højde, via Rumfang og Radius

01. april 2006 af Gori (Slettet)
Hej allesammen, jeg er ny her og håber i kan hjælpe mig.

Jeg skal beregne en cylinders højde. Det eneste jeg har, er rumfanget af cylinderen som er på 0,45 L og radiusen 3 cm

Rumfang = 0,45 liter
Radius = 3 cm.

I må meget gerne lade vær med at give mig svaret men derimmod vil jeg have jer til at forklare mig hvordan man udregne dette.

Jeg er godt klar over at dette er et barne spørgsmål for jer, men jeg kunne det eneligt også selv. Men kender i ikke det når det lige pludselig smutter når man fx har siddet er lavet matematik i omkring 8-9 timer.

På forhånd tak

Brugbart svar (0)

Svar #1
01. april 2006 af dnadan (Slettet)

I din formel samling står der sikkert formlen for en cylinders rumfang:
V=pi*r^*h
hvor V=rumfang
r=radius
h=højden

prøv nu selv at finde h ud fra dette:)

Brugbart svar (0)

Svar #2
01. april 2006 af SattaMassaGanna (Slettet)

At tage udgangspunkt i en formel for arealet hvor h så indgår er en oplagt fremgangsmåde. Pas på dine enheder! Og så indgår der vist noget med r^2 i formlen

Brugbart svar (0)

Svar #3
01. april 2006 af dnadan (Slettet)

rettelse til #1:

V=pi*r^2*h

Brugbart svar (0)

Svar #4
01. april 2006 af piper (Slettet)

Jo det kender jeg godt ;) Tag en pause og klø på igen :)

Rumfang = 0,45 liter
Radius = 3 cm.

V=r^2*pi*h

1 liter er lig 1 dm^3. Det vil sige at rumfanget er lig 0,45 dm^3. Så kan du omregne til cm^3 ved at gange med 100. Dette kan man slå op i en formelsamling hvis det er. Altså denne type omregninger.

Rumfanget = 450 cm^3

Så indsættes de kendte værdier i formlen:

450 = 3^2*pi*h

Så divideres der med ledder 3^2*pi på begge sider og fås:

450/(3^2*pi)= h = 15,915 cm.


Svar #5
02. april 2006 af Gori (Slettet)

Jeg kan se jeg ikke har takket. Men det vil jeg gøre nu. TUSIND tak alle sammen det var virkelig en redning der vil noget. Forresten dette forum er nok det eneste forum der er brugbart her i verden ;)...Men lige til piper

1 liter = 0,45 dm^3
0,45 dm^3 = 45 cm^3 (jeg ganger det med hundred)

Men jeg kan se at du får det til 450 cm^3...Kan du ikke forklare mig hvordan du fik 450 ?

På forhånd tak
Og igen tusind tak skal i have allesammen´.

Svar #6
03. april 2006 af Gori (Slettet)

Ingen som kan hjælpe

Brugbart svar (0)

Svar #7
03. april 2006 af SattaMassaGanna (Slettet)

1 dm = 10 cm. Så er 1dm^2 = 100cm^2.
Og så bli'r 1dm^3 = 1000 cm^3.!!

Svar #8
03. april 2006 af Gori (Slettet)

Så siger jeg bare tusind tak for din og jeres hjælp...

Brugbart svar (0)

Svar #9
22. marts 2011 af bullysully (Slettet)

så er du sej


Skriv et svar til: Cylinders højde, via Rumfang og Radius

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.