Kemi
spørgsmål kemi
04. april 2006 af
cs (Slettet)
Hej vil høre om der er nogle der kan hjælpe mig med nogle af disse spørgsmål.
1) Hvordan vil atomer af følgende grundstoffer nå stabil elektronstruktur.
hydrogen: afgive/modtage 1 elektron
oxygen: optage 2 elektroner
natrium: afgive 1 elektron
kalium: afgive 1 elektron
carbon: afgive/optage 4 elektroner
(vil høre om den er rigtig.)
2) hvilket molekyler og ioner findes i en blanding af saltsyre og eddikesyre??
H+ Cl- CH3COO- men hvilken molekyler
3)isomere stoffer med følgende formel C4H8 er der ikke kun 2
c=c-c-c c-c=c-c
4)hvad er forskellen på aromatiske og alifatiske carbohydrider.
5) Hvilket kemisk stof bruges til desinfektion og til anatomiske præparater
6) hvilken lighed er der mellem neglelakfjerner og behandlet sukkersyge
1) Hvordan vil atomer af følgende grundstoffer nå stabil elektronstruktur.
hydrogen: afgive/modtage 1 elektron
oxygen: optage 2 elektroner
natrium: afgive 1 elektron
kalium: afgive 1 elektron
carbon: afgive/optage 4 elektroner
(vil høre om den er rigtig.)
2) hvilket molekyler og ioner findes i en blanding af saltsyre og eddikesyre??
H+ Cl- CH3COO- men hvilken molekyler
3)isomere stoffer med følgende formel C4H8 er der ikke kun 2
c=c-c-c c-c=c-c
4)hvad er forskellen på aromatiske og alifatiske carbohydrider.
5) Hvilket kemisk stof bruges til desinfektion og til anatomiske præparater
6) hvilken lighed er der mellem neglelakfjerner og behandlet sukkersyge
Svar #1
04. april 2006 af IMB (Slettet)
1) Er så vidt rigtig i forhold til det periodiske system. Der er undtagelser i især O og C. - Disse er dog heller ikke bestemt stabile, fx H2O2 og C60 (hovsa, den sidste er vist ret stabil... dårligt eksempel).
2) Hvis det kun er saltsyre og eddikesyre, så er det du har angivet vist rigtig nok. Dog er jeg lidt i tvivl om de begge vil dissociere.
Ellers kan det være der er vand i.
3) Tænk cis-trans.
4) Aromatisk = cykliske, fx benzen. Alifatiske er ligekædede og forgrenede.
5) Pas.
6) Jeg tænker på acetone, når neglelaksfjerner bliver nævnt. Dette drikker diabetespatienter forhåbentlig ikke!
2) Hvis det kun er saltsyre og eddikesyre, så er det du har angivet vist rigtig nok. Dog er jeg lidt i tvivl om de begge vil dissociere.
Ellers kan det være der er vand i.
3) Tænk cis-trans.
4) Aromatisk = cykliske, fx benzen. Alifatiske er ligekædede og forgrenede.
5) Pas.
6) Jeg tænker på acetone, når neglelaksfjerner bliver nævnt. Dette drikker diabetespatienter forhåbentlig ikke!
Svar #2
04. april 2006 af cs (Slettet)
Tak for hjælpen såvidt i spørgsmål 6 mener jeg også ubehandlet sukkersyge
Svar #4
04. april 2006 af IMB (Slettet)
#3
Ja, det giver mening, men det må så være formaldehyd/methanal opløst i vand, da stoffet ved stand. temp+tryk er en gas.
Jeg har lige læst mit svar på 2'eren igen, og det giver vist ikke rigtig nogen mening.
Ja, det giver mening, men det må så være formaldehyd/methanal opløst i vand, da stoffet ved stand. temp+tryk er en gas.
Jeg har lige læst mit svar på 2'eren igen, og det giver vist ikke rigtig nogen mening.
Skriv et svar til: spørgsmål kemi
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
