Kemi

enkelt redox - HASTER

05. april 2006 af Jesp (Slettet)
Nogle der vil hjælpe med denne redox?

OT:12 -1 3 0
Cr2O7-- + I- ---> Cr3+ + I2

Cr falder med 9 nebs I- stiger med 1, ikk?

Derfor

Cr2O7 + 9I- ---> Cr3+ + 9 I2

Kan det passe indtil videre? Synes det ser lidt mærkeligt ud?




Brugbart svar (0)

Svar #1
05. april 2006 af Riemann

Du skal sørge for at der er lige mange I-atomer på hver side. Du har 9 I-atomer på venstre-side og 18 på højre side

Brugbart svar (0)

Svar #2
05. april 2006 af dnadan (Slettet)

OT for Cr er forkert husk, at der er 2 Cr atomer derfor:
2x-14=-2 <=> x=6

Svar #3
05. april 2006 af Jesp (Slettet)

nåee jaah

jeg prøver igen...


OT 6 -1 3 1
5H+ + Cr2O7-- + 6I- ---> Cr3+ + 3I2

jeg kan ikke afstemme med vand da der er 7 o'er på venstre hvilket vi sige at jeg mangler et tal foran Cr2O7--

på forhånd tak



Brugbart svar (0)

Svar #4
05. april 2006 af dnadan (Slettet)

Cr2O7-- + I- ---> Cr3+ + I2

start med at gøre dette:
Cr2O7-- + 2I- ---> 2Cr3+ + I2

og gå videre derfra...

Svar #5
05. april 2006 af Jesp (Slettet)

jeg kan ikk se hvordan du får 2-taller foran I- og Cr3+

Brugbart svar (0)

Svar #6
05. april 2006 af dnadan (Slettet)

der stå I2 på den ene side, dette betyder at der SKAL stå 2I- på den anden. ( dette er selvfølgelig før afstemningen)

Svar #7
05. april 2006 af Jesp (Slettet)

Det er mit bedste bud det her:


6Cr2O7-- + 12I- ---> 4Cr3+ + 6I2

jeg ved godt der ikk er lige mange af stofferne på begge sider, men er så længe siden at jeg ikke kan finde ud af det når der er tallet foran stoffet fx Cr2


håber du vil vise mig hvordan du vil afstemme den?

Brugbart svar (0)

Svar #8
07. april 2006 af dnadan (Slettet)

Hvis det ikke er forsent, så vil jeg lige vise dig hvorledes denne skal afstemmes.:
Cr2O72- + I- ---> Cr3+ + I2
start med at sætte 2 foran I- og Cr3+, da der jo henholdvis står: Cr2O72- og I2...
Cr2O72- + 2I- ---> 2Cr3+ + I2

OT findes for stofferne:
Venstre side:
Cr=6
I=-1
Højre side:
Cr=3
I=0

Dermed er I faldet med 1*2=2
og Cr er faldet med 3*2=6

Dermed bliver det nu dette:
Cr2O72- + 6I- ---> 2Cr3+ + 3I2

Nu tælles ladningen på begge sider:
Venstre:
-8
Højre:
6

DVS. at der er 14 tilforskel, derved skal der tilsættes 14H+ på venstre side:
Cr2O72- + 6I- +14H+ --> 2Cr3+ + 3I2

Som du nu kan se, er der 7 O i overskud samt 14H+ derved er der 'råd' til 7H2O

Dermed bliver det afstemte reaktionsskema:
Cr2O72- + 6I- +14H+ --> 2Cr3+ + 3I2+7H2O


Skriv et svar til: enkelt redox - HASTER

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.