Matematik
Den sidste tak!
01. maj 2006 af
Jelly (Slettet)
håber nogen kloge hoveder kan hjælpe mig med den sidste opgave
På figuren ses grafen for funktionerne f og g. Beregn vha. stamfunktioner arealet af den grå punktmængde, når:
f(x)= 2x-x^2 og g(x) = -3
facitlisten siger = 32/3
Det graf ses på følgende link:
http://peecee.dk/?id=37750
Jeg får det ikke til at passe.
Mit bud er nemlig:
A = S 2x-x^2 - 3 dx <=> S -x^2+2x+3 dx <=> [- 1/3x^3 + x + 3x] fra interval 3 til -1.
jeg får noget med omtrent 17.
hvad har jeg gjort galt?
På figuren ses grafen for funktionerne f og g. Beregn vha. stamfunktioner arealet af den grå punktmængde, når:
f(x)= 2x-x^2 og g(x) = -3
facitlisten siger = 32/3
Det graf ses på følgende link:
http://peecee.dk/?id=37750
Jeg får det ikke til at passe.
Mit bud er nemlig:
A = S 2x-x^2 - 3 dx <=> S -x^2+2x+3 dx <=> [- 1/3x^3 + x + 3x] fra interval 3 til -1.
jeg får noget med omtrent 17.
hvad har jeg gjort galt?
Svar #2
01. maj 2006 af lany (Slettet)
Du har lavet et par fejl:
En stamfunktion til 2x er x^2.
Første integral er forkert - der skal stå:
A = S 2x-x^2 - (-3) dx = S 2x-x^2+3 dx.
Bemærk iøvrigt din brug af biimplikationerne <=>. Du må ikke gøre det sådan. Brug blot lighedstegn.
En stamfunktion til 2x er x^2.
Første integral er forkert - der skal stå:
A = S 2x-x^2 - (-3) dx = S 2x-x^2+3 dx.
Bemærk iøvrigt din brug af biimplikationerne <=>. Du må ikke gøre det sådan. Brug blot lighedstegn.
Skriv et svar til: Den sidste tak!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
