Matematik

Ligning for tangent (i hånden)

09. maj kl. 12:50 af SkolleNørd - Niveau: B-niveau
Hej
Nogle der kan hjælpe med denne opgave, især delspg. B

Brugbart svar (0)

Svar #1
09. maj kl. 12:59 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. maj kl. 13:09 af mathon

\small \begin{array}{llllllll} \textbf{b)}\\& \textup{Tangenten i }\left ( 4,-3 \right )\\\\&\textup{Differential-}\\& \textup{kvotienten:}\\&&f{\, }'(x)=2x-6\\\\&&f{\,}'(4)=2\cdot 4-6=2\\\\& \textup{Den generelle}\\&\textup{tangentligning}\\&\textup{i }\left ( x_o,y_o \right ) :\\&&y=f{\,}'(x_o)\cdot \left ( x-x_o \right )+y_o\\\\&\textup{tangentligningen}\\&\textup{i }\left ( 4,-3 \right ) :\\&&y=f{\,}'(4)\cdot \left ( x-4 \right )+\left (-3 \right )\\\\&&y=2\cdot \left ( x-4 \right )-3\\\\&&y=2x-8-3\\\\&& y=2x-11 \end{}


Svar #3
09. maj kl. 13:13 af SkolleNørd

#2

Hvor får du 2 fra i ligningen for tangenten?

Svar #4
09. maj kl. 13:16 af SkolleNørd

#2


Jeg forstår ikke hvor 2 kommer fra i den ligning. (Jeg tror at det kommer fra f’() af lige ligningen, men hvorfor indsætter du det pludselig på f’(4)’s plads?

Kan du evt uddybe for forstår intet af det du gør efter du har skrevet “tangentligng”

Brugbart svar (0)

Svar #5
09. maj kl. 13:26 af mathon

se #2's 6. linje.


Svar #6
09. maj kl. 21:09 af SkolleNørd

#5
se #2's 6. linje.

Du differentiere men får ikke forkaringen på hvordan f’(4) pludselig bliver til 2 efter at du har skrevet “tatangentliningen i (4,3)?

Brugbart svar (0)

Svar #7
10. maj kl. 08:20 af mathon

                                    \small \small \begin{array}{llllll}&& f(x)=x^2-6x+5\\\\&& f{\, }'(x)=2\cdot x^{2-1}-6\cdot 1\cdot x^{1-1}+0\\\\&& f{\, }'(x)=2\cdot x^1-6\cdot x^0\\\\&&f{\, }'(x)=2\cdot x-6\cdot 1\\\\&&f{\, }'(x)=2x-6\\\\\\&& {\color{Red} f{\, }' (4)}=2\cdot 4-6=8-6={\color{Red} 2} \end{}


Svar #8
10. maj kl. 09:30 af SkolleNørd

#2

Er det sidste stykke korrekt af tangentligningen, bør det ikke og være “+x0” og ikke “y_0”? Jeg har nemlig kigget på flere matematikhjemmesider, hvor tangentligningen ikke består af “y_0” som det sidste, men i stedet atår der “x_0)”?

Brugbart svar (0)

Svar #9
11. maj kl. 09:07 af mathon

\begin{array}{lllllll} \textup{Tangentligning:}\\&& y=f{\, }'(x_o)\cdot \left ( x-x_o \right )+f(x_o)\\&\textup{eller}\\&&y=f{\, }'(x_o)\cdot \left ( x-x_o \right )+y_o\\\\&\textup{da}&y_o=f(x_o) \end{}


Skriv et svar til: Ligning for tangent (i hånden)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.