Matematik

Er den rigtig?

15. maj 2006 af Chick (Slettet)
Jeg skal skrive følgende udtryk som en enkelt brøk:

2x-1/3 - 2-3x/3 =

1x/3 - -1x/3 =

-x+1/3 ??

Brugbart svar (0)

Svar #1
15. maj 2006 af Deschain (Slettet)

Det er helt sort det du skriver.. Til at starte med bør du sætte nogle paranteser!!
2x-1/3
kan både betyde
(2x-1)/3
og
2x-(1/3)
og der er stor forskel.

Svar #2
15. maj 2006 af Chick (Slettet)

sorry.. prøver igen.. (men det er brøker vi snakker om)

(2x-1)/3 - (2-3x)/3 =

(1x)/3 - (-1x)/3 =

(-x+1)/3 ??

Brugbart svar (0)

Svar #3
15. maj 2006 af CHristina Jensen (Slettet)

Øhm. Jeg har fået (ret mig hvis det er forkert):
(2x-1)/3 - (2-3x)/3 =
(2x-1-(2-3x))/3 =
(2x-1-2+3x)/3 =
(5x+3)/3

Brugbart svar (0)

Svar #4
15. maj 2006 af Deschain (Slettet)

#3
Tror du har lavet en slå fejl til sidst men ellers er jeg enig. Resultatet skal være
(5x-3)/3

Brugbart svar (0)

Svar #5
15. maj 2006 af CHristina Jensen (Slettet)

Jepper, min fejl. Jeg har også skrevet "-" her på mit lille papir. Hehe. ;)

Skriv et svar til: Er den rigtig?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.