Matematik

Vægt af en sten?

24. maj 2006 af Stiinaah (Slettet)
Har lidt problemer med den her:
En stor sten er kasseformet, og den er 6,7m høj, 2,1 m bred og 1,1 m tyk.

-Man skal beregne vægten af stenen, når massefylden af stenen sættes til 2,7 kg/dm3 ?

Brugbart svar (0)

Svar #1
24. maj 2006 af Astridtm (Slettet)

1m=10dm...
så du ganger dine tal med 10...
67*21*11=rumfanget af "kassen" derefter ganger du det med 2,7 for at få vægten

Brugbart svar (0)

Svar #2
24. maj 2006 af Nowa (Slettet)

Rumfanget af stenen finder du ved at gange siderne...

V = 6,7*2,1*1,1 = 15,477m³

En kubikmeter (m³) er 100*100*100 cm.
En kubikdecimeter (dm³) er 10*10*10 cm.

Derfor kan du gange enhederne ud, og få at stenen vejer 2,7*10 = 27 kg/m³

Den samlede vægt er derfor:

15,477*27 = 417,88 kg

Hmmm, det lyder lidt urealistisk...

Brugbart svar (0)

Svar #3
24. maj 2006 af Nowa (Slettet)

#2
Nevermind, det er mig der fucker op... :P

Brugbart svar (0)

Svar #4
24. maj 2006 af Astridtm (Slettet)

#3 jeg tror måske jeg laver fejl også.... for har lige regnet det ud, og tror ikke rigtig på, at sådan en sten vejer 41787,9kg :o det er jo sygt meget!!

Svar #5
24. maj 2006 af Stiinaah (Slettet)

Jeg havde lavet opgaven før og havde fået resultatet 41,80 kg ? er det rigtigt eller?

Brugbart svar (0)

Svar #6
24. maj 2006 af Sejekalle (Slettet)

41787,9 kg er rigtigt

6,7m = 67 dm
2,1m = 21 dm
1,1m = 11 dm

67*21*11=15477dm^3

15477dm^3 * 2,7kg/dm^3 = 41787,9 kg

Brugbart svar (0)

Svar #7
24. maj 2006 af mathon

...måske nemmere at omskrive længdemålene til dm, INDEN beregningerne begynder:

Rumfang= (67*21*11)dm^3 = 15477dm^3
hver dm^3 vejer (har massen) 2,7 kg, hvorfor

vægten=15477dm^3*2,7kg/dm3=41787.9kg=
41.7879tons,
da 1000kg=1ton

Skriv et svar til: Vægt af en sten?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.