Matematik

Forklaring til bevis for Partial Integration søges :)

12. juni 2006 af Herter (Slettet)
Hej

Jeg sidder og repeterer til Mat A eksamen. Jeg kan godt finde ud af beviset sådan set, men mangler lidt forklaring på et lille stykke.

Nemlig:

(F(x)*g(x))' = F'(x)*g(x) + F(x)*g'(x)

Hvorfor er det sådan? Det står nemlig ikke i bogen da den ok går udfra at man kan differentieringen udenad, men det kan jeg åbenbart ikke ;)

Brugbart svar (0)

Svar #1
12. juni 2006 af -Linda- (Slettet)

Hej!
Der er brugt reglen for integration af produkt -jeg er ret sikker på at du har beviset andetsteds i din bog, da den jo danne grundlag for det bevis du nu øver dig på! Så vil du kunne forstå sammenhængen :-)

Svar #2
12. juni 2006 af Herter (Slettet)

Hej

jeg kan garantere dig at det ikke står i bogen ;)

Mit problem er at da jeg engang tog Mat B gad jeg ikke følge med så jeg lærte intet og det var endda 7 år siden :/

Brugbart svar (0)

Svar #3
12. juni 2006 af allan_sim

#0.
Det er produktreglen for differentiation, der er tale om.

For to differentiable funktioner f og g gælder, at

(f*g)'(x) = f'(x)*g(x)+f(x)*g'(x)

Anvender du denne med f(x)=F(x), får du resultatet.

Hvis du vil vide, hvorfor produktreglen lige ser sådan ud, så vil det være en god idé at få fat i en B-niveau-bog, hvor det sikkert er bevist.

Svar #4
12. juni 2006 af Herter (Slettet)

#3

takker for svaret.. Jeg behøver ikke en dybere forklaring da jeg ikke bliver eksamineret i B-stoffet :)

Men måske en god investering for at få B-stoffet lært (igen) ;)

Skriv et svar til: Forklaring til bevis for Partial Integration søges :)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.