Matematik
Differentiering.... endnu engang...
25. januar 2004 af
220986 (Slettet)
Jeg har en funktion:
f(x)= x/ln(x) ; x E )1;uendelig(
Jeg skal bestemme minimum for f...
Jeg går udfra at man skal lave monotoniforhold og tage f'x men hvordan kan man differentierer denne funktion? håber på hjælp---
f(x)= x/ln(x) ; x E )1;uendelig(
Jeg skal bestemme minimum for f...
Jeg går udfra at man skal lave monotoniforhold og tage f'x men hvordan kan man differentierer denne funktion? håber på hjælp---
Svar #2
25. januar 2004 af 404error (Slettet)
Differentiér den som brøk eller produkt/sammensat - bestem selv. Jeg kan selv aldrig huske brøkreglen, men det er heller ikke nødvendigt. Hvis vi lader
g(u)=u,
h(v)=1/v
k(w)=ln(w),
så er f(x)=g(x)*(hk)(x), hvor (hk)(x) er den sammensatte funktion 1/ln(x). Brug nu dine regneregler til at differentiere denne funktion. Du får
f'(x)=g'(x)*(hk)(x)+g(x)*k'(x)*h'(k(x)).
g(u)=u,
h(v)=1/v
k(w)=ln(w),
så er f(x)=g(x)*(hk)(x), hvor (hk)(x) er den sammensatte funktion 1/ln(x). Brug nu dine regneregler til at differentiere denne funktion. Du får
f'(x)=g'(x)*(hk)(x)+g(x)*k'(x)*h'(k(x)).
Svar #3
25. januar 2004 af 220986 (Slettet)
Er det ikke nemmere hvis jeg differentierer den som en brøk:
h'= (g*f'-g'*f)/g^2 ...?
h'= (g*f'-g'*f)/g^2 ...?
Svar #6
25. januar 2004 af 404error (Slettet)
Jo, hvis du gider slå formlen op er det selvfølgelig nemmest :). Dit resultat er rigtigt.
Skriv et svar til: Differentiering.... endnu engang...
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
