Matematik
Er de her opg. rigtige?
28. august 2006 af
Malene2005 (Slettet)
Hejsa, jeg ville bare gerne spørger om de her opgaver er rigtige, på forhånd mange tak (:
Differentier de følgende funktioner:
a)
f(x) = 3x^2*Kvadratrod(x)
f(x) = 6x*Kvadratrod(x)+3x^2*1/2kvadratrod(x)
b)
f(x) = (2x-5)*(3x^2-5x+2)
f(x) = 2*5x^2 + (2x-5)*6x-5
c)
f(x) = Kvadratrod(x)(-2x^2+3x-1)+2x^2-Kvradratrod(x)
Kvradratrod(x)(-4+3)+2x^2-kvadratrod(x)+kvadratrod(x)(-2x^2+3x-1)+4x-1/2Kvadratrod(x)
d)
f(x) = x^2(2x-3)(x^2+5)
f(x) = x^2 (x^2+5)+ x^2(2x-3)*(2x)
Håber i kan forstå hvad jeg mener (:
Differentier de følgende funktioner:
a)
f(x) = 3x^2*Kvadratrod(x)
f(x) = 6x*Kvadratrod(x)+3x^2*1/2kvadratrod(x)
b)
f(x) = (2x-5)*(3x^2-5x+2)
f(x) = 2*5x^2 + (2x-5)*6x-5
c)
f(x) = Kvadratrod(x)(-2x^2+3x-1)+2x^2-Kvradratrod(x)
Kvradratrod(x)(-4+3)+2x^2-kvadratrod(x)+kvadratrod(x)(-2x^2+3x-1)+4x-1/2Kvadratrod(x)
d)
f(x) = x^2(2x-3)(x^2+5)
f(x) = x^2 (x^2+5)+ x^2(2x-3)*(2x)
Håber i kan forstå hvad jeg mener (:
Svar #2
28. august 2006 af eightx2 (Slettet)
#0
Husk at resultatet af en differentation er f'(x), og ikke bare f(x).
a)
Rigtig nok, bare husk at skrive parenteser når du skriver brøker.
b)
f(x)=(2x-5)*(3x^2-5x+2)
f'(x)=2*(3x^2-5x+2)+(2x-5)*(6x-5)
f'(x)=6x^2-10x+4+12x^2-10x-30x+25
f'(x)=18x^2-50x+29
Husk at resultatet af en differentation er f'(x), og ikke bare f(x).
a)
Rigtig nok, bare husk at skrive parenteser når du skriver brøker.
b)
f(x)=(2x-5)*(3x^2-5x+2)
f'(x)=2*(3x^2-5x+2)+(2x-5)*(6x-5)
f'(x)=6x^2-10x+4+12x^2-10x-30x+25
f'(x)=18x^2-50x+29
Skriv et svar til: Er de her opg. rigtige?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
