Matematik
Andengradspol problem arh
29. august 2006 af
PixelDub (Slettet)
Brobuen på figuren, har form som en del af en parabel, mens vejbanen er en ret linje - målene på figuren går på det nederste af brobuen.
Angiv en forskrift for den parabel, der dannes af det nederste af brobuen, idet kordinatsystemets nulpunkt anbringes midt på vejbanen og vejbanen er en x-akse.
De 6 mellemrum mellem de lodrette "hængere" og afstanden fra den sidste hænger til det punkt, hvor brobuen rammer vejbanen, er alle lige store. Bestem de 7 hængeres længder.
Her er en skitse af figuren:
http://www.net-city.dk/upload/sys1/1156870224_ma1.JPG
Angiv en forskrift for den parabel, der dannes af det nederste af brobuen, idet kordinatsystemets nulpunkt anbringes midt på vejbanen og vejbanen er en x-akse.
De 6 mellemrum mellem de lodrette "hængere" og afstanden fra den sidste hænger til det punkt, hvor brobuen rammer vejbanen, er alle lige store. Bestem de 7 hængeres længder.
Her er en skitse af figuren:
http://www.net-city.dk/upload/sys1/1156870224_ma1.JPG
Svar #1
29. august 2006 af Sansnom (Slettet)
Skriv selv, hvad du allerede har tænkt og gjort.
Det er en rigtig dårlig ide blot at stille en opgave uden overhovedet at skrive noget om, hvad du selv har prøvet.
Det kommer til at virke som om, du blot vil have et facit uden selv at gøre en indsats.
Det er en rigtig dårlig ide blot at stille en opgave uden overhovedet at skrive noget om, hvad du selv har prøvet.
Det kommer til at virke som om, du blot vil have et facit uden selv at gøre en indsats.
Svar #2
29. august 2006 af PixelDub (Slettet)
Se det jeg selv har prøvet er følgende:
Da jeg jo ved at det er en parabel vil jeg prøve at bruge følgende ligning:
y = ax + bx + c
jeg ved at parablen har 2 rødder dvs at diskriminanten skal være større end 0, jeg kan også se at grenene på parablen vender nedad så jeg kan konkludere at a skal være mindre end 0.
En smart ting ville nok være at starte med at finde diskriminanten:
d = b^2 - 4 * a * c
Men hvordan dælen skal jeg finde a her ?
Da jeg jo ved at det er en parabel vil jeg prøve at bruge følgende ligning:
y = ax + bx + c
jeg ved at parablen har 2 rødder dvs at diskriminanten skal være større end 0, jeg kan også se at grenene på parablen vender nedad så jeg kan konkludere at a skal være mindre end 0.
En smart ting ville nok være at starte med at finde diskriminanten:
d = b^2 - 4 * a * c
Men hvordan dælen skal jeg finde a her ?
Skriv et svar til: Andengradspol problem arh
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
