Kemi

Lille opg

05. september 2006 af Nannok (Slettet)
Monomeren chlorethen anses for at være kræftfremkaldende. Grænseværdien er 1 ppm (efter volumen).

Beregn grænseværdien for chlorethen i mg/m^3
ved 20 grader og 1 bar??

Svar #1
05. september 2006 af Nannok (Slettet)

kan man bruge idealgas ligningen!?

Men ved ik helt hvordan jeg skal begynde?

Brugbart svar (0)

Svar #2
05. september 2006 af HorseRider (Slettet)

Du kan sagtens bruge idealgasligningen.

find først stofmængden ud fra 1 ppm chlorethen, hvorefter du kan finde massen.

Svar #3
05. september 2006 af Nannok (Slettet)

hvad betyder 1ppm?

Svar #4
05. september 2006 af Nannok (Slettet)

0,001 L? i idealgasligningen?

Svar #5
05. september 2006 af Nannok (Slettet)

ok har regnet det ud og fundet massen i g. Men hvordan får jeg det så i mg/m^3??

Brugbart svar (0)

Svar #6
05. september 2006 af HorseRider (Slettet)

hov, du må skulle gå ud fra 1 mg/m^3 = 1000 L

Svar #7
05. september 2006 af Nannok (Slettet)

nu forstår jeg slet ik

Svar #8
06. september 2006 af Nannok (Slettet)

jeg forstår det altså ik

Svar #9
06. september 2006 af Nannok (Slettet)

er det forkert det jeg har lavet så?

Brugbart svar (0)

Svar #10
06. september 2006 af -Zeta- (Slettet)

ppm = parts-per-million = 1/1000000

1 liter (L) vand har massen 1 kg, så 1 milligram per liter (mg/L) er 1 ppm.

mg/L = 1 ppm

mg/m^3 = 0,001 ppm

Derfor:

1 ppm = 1000 mg/m^3 (Facit)

...gætter jeg på.

Svar #11
06. september 2006 af Nannok (Slettet)

kan godt se hvad du laver. men det har da ik noget med opgaven at gøre?

Svar #12
10. september 2006 af Nannok (Slettet)

det er vel kun grænseværdieN?

Svar #13
11. september 2006 af Nannok (Slettet)

Kan virkelig ik finde ud a det

Skriv et svar til: Lille opg

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.