Matematik
Punktmængder igen..
11. september 2006 af
ChristianIAG (Slettet)
Jeg har fået til opgave at beskrive punktmængden som har ligningen:
x^2 + 10*x + y^2 - 8*y + 40 = 0
Hvordan beskriver jeg den bedst?
Completing the Square falder desværre uden for pensum, så der må være en anden metode at beskrive punktmængden på..
På forhånd tak. :)
x^2 + 10*x + y^2 - 8*y + 40 = 0
Hvordan beskriver jeg den bedst?
Completing the Square falder desværre uden for pensum, så der må være en anden metode at beskrive punktmængden på..
På forhånd tak. :)
Svar #1
11. september 2006 af mathon
a^2+2ab+b^2=(a+b)^2
hvis du så mangler b^2, kan der vel kompenseres fra DET ved.......
hvis du så mangler b^2, kan der vel kompenseres fra DET ved.......
Svar #2
12. september 2006 af mathon
x^2 + 10*x + y^2 - 8*y + 40 = 0
x^2 + 10*x=(x+5)^2-5^2
y^2 - 8*y=(y-4)^2-4^2,
hvoraf
x^2 + 10*x + y^2 - 8*y + 40 = 0
eller
(x+5)^2-5^2+(y-4)^2-4^2+40=0
(x+5)^2+(y-4)^2=25+16-40
(x+5)^2+(y-4)^2=1
(x-(-5))^2 + (y-4)^2 = 1^2
til sammenligning med
(x-c1)^2 + (y-c2)^2 = r^2
kan denne sammenligning hjælpe?
x^2 + 10*x=(x+5)^2-5^2
y^2 - 8*y=(y-4)^2-4^2,
hvoraf
x^2 + 10*x + y^2 - 8*y + 40 = 0
eller
(x+5)^2-5^2+(y-4)^2-4^2+40=0
(x+5)^2+(y-4)^2=25+16-40
(x+5)^2+(y-4)^2=1
(x-(-5))^2 + (y-4)^2 = 1^2
til sammenligning med
(x-c1)^2 + (y-c2)^2 = r^2
kan denne sammenligning hjælpe?
Skriv et svar til: Punktmængder igen..
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
