Kemi
hvordan siges Cis-trans-isomeri
23. september 2006 af
Andro (Slettet)
Har følgende opgave:
forklar at stoffet D kan udvise cis-trans-isomeri, mens dette ikke gælder for stoffet B
D: HO-CH2-CH2-CH2-CH=CH-CH-CH3
|
CH3
B: O-CH=CH2
|
CH2=CH-CH-CH-CH3
|
CH3
Jeg kan godt se at B ikke er cis-trans.isomerisk, og at D er. men jeg kan ikke forklare det, for jeg ved ikke præcist hvad der gør det.
er der nogen der vil hjælpe mig med ordene?
på forhånd tusind tak,
A.
forklar at stoffet D kan udvise cis-trans-isomeri, mens dette ikke gælder for stoffet B
D: HO-CH2-CH2-CH2-CH=CH-CH-CH3
|
CH3
B: O-CH=CH2
|
CH2=CH-CH-CH-CH3
|
CH3
Jeg kan godt se at B ikke er cis-trans.isomerisk, og at D er. men jeg kan ikke forklare det, for jeg ved ikke præcist hvad der gør det.
er der nogen der vil hjælpe mig med ordene?
på forhånd tusind tak,
A.
Svar #1
23. september 2006 af Andro (Slettet)
ej den rodede rundt i formlerne...
sån her:
D: HO-CH2-CH2-CH2-CH=CH-CH-CH3
´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´|
´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´CH3
B:´´´´´´O-CH=CH2
´´´´´|
CH2=CH-CH-CH-CH3
´´´´´´´´´´´|
´´´´´´´´´´CH3
sån her:
D: HO-CH2-CH2-CH2-CH=CH-CH-CH3
´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´|
´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´CH3
B:´´´´´´O-CH=CH2
´´´´´|
CH2=CH-CH-CH-CH3
´´´´´´´´´´´|
´´´´´´´´´´CH3
Svar #2
23. september 2006 af Andro (Slettet)
ej hva er det for noget l***
BB:´´´´O-CH=CH2
´´´´´´´|
CH2=CH-CH-CH-CH3
´´´´´´´´´´´|
´´´´´´´´´´CH3
BB:´´´´O-CH=CH2
´´´´´´´|
CH2=CH-CH-CH-CH3
´´´´´´´´´´´|
´´´´´´´´´´CH3
Skriv et svar til: hvordan siges Cis-trans-isomeri
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
