Matematik
HJÆLP! HURTIGT TAK;-)
17. februar 2004 af
ronni123 (Slettet)
Godaften alle i nydelige og intelligente mennesker jeg har denne opgave som jeg håber i kan hjælpe mig med
fa(x)=x^3+3x^2+(a+2)x+2a
Bestem monotoniforholdene for fa når a=-11
gør rede for grafeb for enhver af funktionerne i familien går gennem punktet P(-2,0)
Bestem de værdier af a for hvilke den tilhørende funktion er voksende
jeg ku tænke mig hvis en gad forklare mig det HELE grundigt
På forhånd mange tak
fa(x)=x^3+3x^2+(a+2)x+2a
Bestem monotoniforholdene for fa når a=-11
gør rede for grafeb for enhver af funktionerne i familien går gennem punktet P(-2,0)
Bestem de værdier af a for hvilke den tilhørende funktion er voksende
jeg ku tænke mig hvis en gad forklare mig det HELE grundigt
På forhånd mange tak
Svar #1
17. februar 2004 af Brian (Slettet)
Monotoni, når a=-11: sæt -11 ind på a's plads, og gør som du plejer ved monotoniforholdsbestemmelse (diff., løsning af en ligning o.s.v.)
Gennem punktet P = (-2, 0): prøv at sætte -2 ind på x's plads og reducer så meget som muligt.
a, hvor f er vokende: differentier, det må give et 2.gradsudtryk. Hivs f skal være voksende overalt, så skal dette 2. gradsudtryk være hvad? overalt (sæt kryds: positivt:_ 0:_ negativt:_). Hvis den afledede nu kun måtte være positiv, hvad kan du så sige om den tilsvarende 2.gradslignings diskriminant? Bestem derefter a, så dette er opfyldt.
Jeg ved udmærket godt at dette KUN er hints, men der skal også være noget tilbage til dig selv - til gengæld er det gået hurtigt.
Gennem punktet P = (-2, 0): prøv at sætte -2 ind på x's plads og reducer så meget som muligt.
a, hvor f er vokende: differentier, det må give et 2.gradsudtryk. Hivs f skal være voksende overalt, så skal dette 2. gradsudtryk være hvad? overalt (sæt kryds: positivt:_ 0:_ negativt:_). Hvis den afledede nu kun måtte være positiv, hvad kan du så sige om den tilsvarende 2.gradslignings diskriminant? Bestem derefter a, så dette er opfyldt.
Jeg ved udmærket godt at dette KUN er hints, men der skal også være noget tilbage til dig selv - til gengæld er det gået hurtigt.
Skriv et svar til: HJÆLP! HURTIGT TAK;-)
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
