Matematik

Differentier udtryk !

01. oktober 2006 af b00z (Slettet)
Hey sexies !

Nu skal jeg igang med af differenter et udtryk, men jeg kan satme ikke huske regnereglen for dette utryk, så hvis en kunne hjælpe !


udtrykket: x(1-x)^3

Også løs ligning f'(x0) = 0 ?

Brugbart svar (0)

Svar #1
01. oktober 2006 af Morville (Slettet)

Hej.. du skal bruge 4 regler:

1) x^a = ' ax^a-1

2) x = ' 1

3) Man ophæver paranteser (er ikke 100 på den her)

4) Man fjerner konstanter der står alene


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. oktober 2006 af dnadan (Slettet)

Brugt produktreglen samt reglen for en sammensatfunktion....

Svar #3
01. oktober 2006 af b00z (Slettet)

yearh, men problemet er ! :)

jeg kan ikke huske de regneregler. Jeg sidder hos min bror og har ikke mine matematik-notat'er med AUW ! :)

Brugbart svar (0)

Svar #4
01. oktober 2006 af dnadan (Slettet)

For en produkt funktion gælder det:
(g(x)f(x))'= g(x)f'(x)+g'(x)f(x)

For en sammensatfunktion gælder det:
(f(g(x)))'=g'(x)f'(g(x))

Svar #5
01. oktober 2006 af b00z (Slettet)

Takker Dnadan !

Så har jeg et spørgsmål omkring f'(x nul) = 0 ??

Hvis jeg nu ender ud med et andegradspolynomium. Skal jeg så bare bruge diskriminatformlen også finde en værdi der er 0 ? eller hvorledes

Brugbart svar (0)

Svar #6
01. oktober 2006 af dnadan (Slettet)

du skal såmænd bare løse ligningen:
f'(x)=0
Dvs. du finder først f'(x) og sætter dette lig 0 for herefter at løse ligningen. Her finder du i øvrigt de eventuelle extremaer ved at løse denne ligning...

Svar #7
01. oktober 2006 af b00z (Slettet)

hmm..
kan simpelthen ikke finde fixe det.

Brugbart svar (0)

Svar #8
01. oktober 2006 af dnadan (Slettet)

Prøv du først at differentiere udtrykket... Så skal jeg nok hjælpe bagefter:)

Svar #9
01. oktober 2006 af b00z (Slettet)

auw !

passer dette udtryk :
(x - 1)^2*(1 - 4x) ?

Skriv et svar til: Differentier udtryk !

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.