Matematik

Vinklen mellem 2 vektorer

09. oktober 2006 af rexden1
Hey, jeg sidder lige med en opgave, jeg skal beregne vinklen mellem 2 vektorer. det giver mig imidlertidig følgende: V = cos^-1(10/Sqrt(5*5)

Men når jeg udregner resultatet får jeg en error. hvorfor kan jeg ikke tage cos^-1 til 2 ???

Svar #1
09. oktober 2006 af rexden1

jeg kan måske lige nævne de to vektorer:

Vektor a =(2,1) og b(t^2-3,4t) hvor t = 2

Brugbart svar (0)

Svar #2
09. oktober 2006 af lålålå (Slettet)

arh.. det er længe siden jeg har haft matematik, men umiddelbart synes jeg det ligner en parantesfejl du har lavet. håber det hjælper.

Brugbart svar (0)

Svar #3
09. oktober 2006 af lålålå (Slettet)

arh.. det er længe siden jeg har haft matematik, men umiddelbart synes jeg det ligner en parantesfejl du har lavet. håber det hjælper.

Brugbart svar (0)

Svar #4
09. oktober 2006 af lålålå (Slettet)

arh.. det er længe siden jeg har haft matematik, men umiddelbart synes jeg det ligner en parantesfejl du har lavet. håber det hjælper.

Brugbart svar (0)

Svar #5
09. oktober 2006 af lålålå (Slettet)

arh.. det er længe siden jeg har haft matematik, men umiddelbart synes jeg det ligner en parantesfejl du har lavet. håber det hjælper.

Brugbart svar (0)

Svar #6
09. oktober 2006 af lålålå (Slettet)

sorry. min computer fuckede up

Svar #7
09. oktober 2006 af rexden1

det burde ikke være en parentes fejl... udregningerne ser ud som følger:

cos V = 2*(2^2-3) + 1*(4*2) / sqrt(2^2+1 * sqrt(2^2+3)^2+2^2

Cos v = 10 / sqrt(5*5)

v = cos^1(10 /sqrt(5*5)
v = cos^1(10/5)
v = cos^1(2) her taster jeg enter og får en error

Brugbart svar (0)

Svar #8
09. oktober 2006 af mathon

vektor_b=(1,8)

|a|= sqrt(5) og |b|= sqrt(65)
vektor_a*vektor_b/|a||b)| = cos(V)

(2*1+1*8)/(sqrt(5)*sqrt(65))=cos(V)

cos(V)=10/sqr(325)=0.5547

V = cos^-1(10/sqr(325))= ca. 56.31°

Brugbart svar (0)

Svar #9
09. oktober 2006 af sigmund (Slettet)

Cos(v) kan kun antage værdier i intervallet [-1,1]. Dvs. at cos^(-1)(x) kun er defineret for -1<=x<=1. Derfor giver cos^(-1)(2) en fejl. Ellers er del fejl i dine udregninger vinklen skulle være cos^(-1)(2/(13)^½)

Svar #10
09. oktober 2006 af rexden1

hvordan får du længden af b til Sqrt(65) ??

Brugbart svar (0)

Svar #11
09. oktober 2006 af mathon

vektor_b=(1,8)

|b| = (1^2+8^2)^0.5

Svar #12
09. oktober 2006 af rexden1

ok, tak nu har jeg den

Skriv et svar til: Vinklen mellem 2 vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.