Matematik
Sin, cos, tan
25. februar 2004 af
HCM (Slettet)
Godaften,
Håber meget der er nogle, som gider bære over med mig og hjælpe mig med lidt 1. G mat her sidst på aftenen.
Find de vinkler v mellem o grader og 360 grader, for hvilke
a) tanv = 2,654
b) tanv = -2,7
c) 1/tanv= -2,345
Har facit men kan bare ikke finde ud af at udregne dem...
På forhånd mange tak!
Håber meget der er nogle, som gider bære over med mig og hjælpe mig med lidt 1. G mat her sidst på aftenen.
Find de vinkler v mellem o grader og 360 grader, for hvilke
a) tanv = 2,654
b) tanv = -2,7
c) 1/tanv= -2,345
Har facit men kan bare ikke finde ud af at udregne dem...
På forhånd mange tak!
Svar #2
25. februar 2004 af HCM (Slettet)
Ja, det giver svaret på den aller første vinkel... Men resten?
Svar #3
25. februar 2004 af Brian (Slettet)
Følgende figur må være et sted i din bog - eller den burde være der:
tegn en enhedscirkel (radius = 1) med centrum i origo = O = (0, 0).
Tegn en lodret linie, som du kalder l, og som går gennem (1, 0) d.v.s. den tangerer cirkelen ude til højre.
Tegn en ny linie m fra (0, 0), som danner en vinkel v med x-aksen. Den skærer l et eller andet sted. Afstanden fra (1, 0) til skæringspunktet, regnet med fortegn, positiv opad, er lig med tan(v).
Og omvendt: afsæt et punkt på l, og træk en linie m2 derfra ind til (0, 0). tan^1 (omvendt tangens) til afstanden til punktet regnet med fortegn, giver en vinkel for linien fra punktet ind til (0, 0). Men denne vinkel kan angives på mange måder, idet du jo kan gå en hel gang (360 grader) rundt, og så være i samme vinkel.
Din lommeregner vil sandsynligvis give dig en negativ vinkel i spm. b), når du bruger tan^1 - ud fra figuren vil du kunne se, at hvis du lægge 360 hertil, så har du et gradtal mellem 0 og 260.
Det er samme fremgangsmåde i c), når du har fundet ud af hvad tanv er.
tegn en enhedscirkel (radius = 1) med centrum i origo = O = (0, 0).
Tegn en lodret linie, som du kalder l, og som går gennem (1, 0) d.v.s. den tangerer cirkelen ude til højre.
Tegn en ny linie m fra (0, 0), som danner en vinkel v med x-aksen. Den skærer l et eller andet sted. Afstanden fra (1, 0) til skæringspunktet, regnet med fortegn, positiv opad, er lig med tan(v).
Og omvendt: afsæt et punkt på l, og træk en linie m2 derfra ind til (0, 0). tan^1 (omvendt tangens) til afstanden til punktet regnet med fortegn, giver en vinkel for linien fra punktet ind til (0, 0). Men denne vinkel kan angives på mange måder, idet du jo kan gå en hel gang (360 grader) rundt, og så være i samme vinkel.
Din lommeregner vil sandsynligvis give dig en negativ vinkel i spm. b), når du bruger tan^1 - ud fra figuren vil du kunne se, at hvis du lægge 360 hertil, så har du et gradtal mellem 0 og 260.
Det er samme fremgangsmåde i c), når du har fundet ud af hvad tanv er.
Skriv et svar til: Sin, cos, tan
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
