Fysik
Hjælp - teori
30. oktober 2006 af
Hans4444 (Slettet)
Jeg vil gerne have hjælp til min teori-del omkring vands specifikke varmekapacitet, har skrevet følgende indtil videre:
El-kedlen skal bruge energi for, at kunne opvarme vandet i form af elektrisk energi, som bliver omdannet til termisk energi (varmeenergi). Desuden ved man fra forsøg, at massen ( ) og temperaturstigning( ) er proportionale med varmeenergien. Ud fra ovenstående kan vi konstruere en formel, der viser sammenhængen mellem temperatur, masse og energi:
Q(element)=c(element)*delta t
I det pågældende forsøg bruges nedenstående formel, da vi i det pågældende forsøg arbejder med sammenhængen af tilført elektrisk energi, systemets varmekapacitet og temperaturstigning. Dette kan skrives på følgende måde:
delta E(el) = C(system)* delta t
Desuden formodes, at den termiske energi, som er udledt fra el-kedlen, vil gå til opvarmning af systemet, der består af el-kedlen og vandet.
Systemet varmekapacitet kan derfor skrives:
C(system)=c(vand)*m(vand)+c(kedel)
Nogen som kan komme mere og måske rettelser/tips?
På forhånd tak.
El-kedlen skal bruge energi for, at kunne opvarme vandet i form af elektrisk energi, som bliver omdannet til termisk energi (varmeenergi). Desuden ved man fra forsøg, at massen ( ) og temperaturstigning( ) er proportionale med varmeenergien. Ud fra ovenstående kan vi konstruere en formel, der viser sammenhængen mellem temperatur, masse og energi:
Q(element)=c(element)*delta t
I det pågældende forsøg bruges nedenstående formel, da vi i det pågældende forsøg arbejder med sammenhængen af tilført elektrisk energi, systemets varmekapacitet og temperaturstigning. Dette kan skrives på følgende måde:
delta E(el) = C(system)* delta t
Desuden formodes, at den termiske energi, som er udledt fra el-kedlen, vil gå til opvarmning af systemet, der består af el-kedlen og vandet.
Systemet varmekapacitet kan derfor skrives:
C(system)=c(vand)*m(vand)+c(kedel)
Nogen som kan komme mere og måske rettelser/tips?
På forhånd tak.
Skriv et svar til: Hjælp - teori
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
