Matematik

cirkel og linie

08. november 2006 af juliegg (Slettet)
er der nogen som kan hjælpe mig med denne opg:

En cirkel er bestemt ved x^2+2x+y^2-4y-3

og en lilie bestemt ved y=4x

opgaven lyder på at bestemme kordinatsættene til skæringspunkterne mellem cirklen og linien?

Svar #1
08. november 2006 af juliegg (Slettet)

jeg tænkte på at indslætte liniens ligning y=4x på y's plads i ciklens ligning? er det forkert?

Brugbart svar (0)

Svar #2
08. november 2006 af Lurch (Slettet)

det er helt rigtigt

Svar #3
08. november 2006 af juliegg (Slettet)

ok... men når jeg gør det så får jeg to x- værdier 3 og -0,2 og de passer ikke ind i ligningen?

Brugbart svar (0)

Svar #4
08. november 2006 af Lurch (Slettet)

så er der gået noget galt et sted, metoden er rigtig. skriv evt dine beregninger
Der mangler øvrigt noget i din cirkelligning. mener du
x^2+2x+y^2-4y-3 = 0

Svar #5
08. november 2006 af juliegg (Slettet)

ja lige præcis :)

Okay jeg gør følgene:
x^2+2x+y^2-4y-3=0
derefter indsætter jeg Y=4x dvs.
x^2+2x+4x^2-16x-3=0
5x^2-14x-3=0

derudfra får jeg d=256
0g de to x værdier til 3 og -0,2

Svar #6
08. november 2006 af juliegg (Slettet)

kan du se fejlen?

Brugbart svar (0)

Svar #7
08. november 2006 af -Zeta- (Slettet)

x^2 + 2x + (4x)^2 - 4(4x) - 3 = 0 <=>
17x^2 - 14x - 3 = 0

Den fremkomne andengradsligning løses, og for hver løsning bestemmes den tilhørende værdi af y ud fra liniens ligning.

Skriv et svar til: cirkel og linie

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.