Matematik

problemer med parameterfremstilling

10. november 2006 af uksomi (Slettet)
Der oplyses i min opgave at en linje l er bestemt ved x+2y-6=0
Og en linje m har parameterfremstillingen

x=1+2t
y=1-t

jeg skal gøre rede for, at l og m er parallelle
Hvad skal jeg gøre?

Svar #1
10. november 2006 af uksomi (Slettet)

Er der ikke nogen der kan hjælpe mig med det?

Brugbart svar (0)

Svar #2
10. november 2006 af hamdus (Slettet)

for to paralelle linjer gælder:

det(nl, nm)= 0

(n = normalvektoren)

Brugbart svar (0)

Svar #3
10. november 2006 af mathon

for at finde en formel, hvori kun x og y indgår
elimineres t

I: x=1+2t
II:y=1-t

I: x=1+2t....(I: skrives igen)
III: 2y=2-2t......(II: ganget på begge sider med 2)

adder I: og III:

x+2y=3 eller y = -1/2x + 3/2

x+2y-6=0 eller y = -1/2x + 3

hvad ser du?

Svar #4
11. november 2006 af uksomi (Slettet)

Jeg kan ikke rigtig forstå det!

Brugbart svar (0)

Svar #5
16. november 2006 af mathon

#4

begge linjer har hældningskoefficient -1/4, hvorfor de er parallelle.

Skriv et svar til: problemer med parameterfremstilling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.