Kemi

Molekyleforbindelsers fysiske egenskaber.

11. november 2006 af Gabi aka Gabi (Slettet)
Hej jeg skal finde ud af om disse stoffer er Polære, svagt polære eller upolære. Jeg skal også finde ud af om de indeholder hydrofile grupper, hydrofobe grupper eller begge dele og om hvilke af stofferne der kan opløses i vand, i heptan eller begge. men ved ikke hvad jeg skal gøre og hvordan jeg skal finde ud af det, så tænkte på om nogen kunne hjælpe mig med det? stofferne er:

Vand, H2O

Heptan, C7H16

Ethanol, CH3CH2OH

Atetone, CH3COCH3

Cyclohexan, C6H12

Iod, I2

Brom, Br2

Brugbart svar (0)

Svar #1
11. november 2006 af -Zeta- (Slettet)

Polære stoffer >> Større elektronnegativitet end 2. (Kan opløses i vand og er hydrofil)
Upolære stoffer >> Mindre elektronnegativitet end 2. (kan opløses i heptan og er hydrofob)

Brugbart svar (0)

Svar #2
11. november 2006 af -Zeta- (Slettet)

elektronnegativitet --> elektronnegativitetFORSKEL

Svar #3
11. november 2006 af Gabi aka Gabi (Slettet)

okay, og hvordan finder jeg elektronnegativitetet??

Brugbart svar (0)

Svar #4
11. november 2006 af -Zeta- (Slettet)

#3.
https://www.studieportalen.dk/Subjects/Periodictable.aspx

Svar #5
11. november 2006 af Gabi aka Gabi (Slettet)

okay, så Vand fx. dens elektron negatevitet er 7,5 ? eller er jeg gal på den???

Svar #6
11. november 2006 af Gabi aka Gabi (Slettet)

7,7**

Brugbart svar (0)

Svar #7
11. november 2006 af -Zeta- (Slettet)

Vand er et polært stof idet at det har en positivt elektrisk ladet ende (+pol) og en negativt elektrisk ladet ende (-pol).

At vand er polært skyldes at atomerne danner en vinkel, så det i den side hvor O sidder dannes en negativ pol og i den side hvor de to H-atomer sidder dannes en positiv pol.

#5.
Du skal i øvrigt finde differensen mellem atomernes elektronegativitet.

Brugbart svar (0)

Svar #8
11. november 2006 af -Zeta- (Slettet)

#1.
Rettelse:
Undskyld. Polære stoffer har elektronegativitetsforkellen 0,5 til 1,5. Beklager min forvirring. (Jeg tænkte på ionforbindelser)

Svar #9
11. november 2006 af Gabi aka Gabi (Slettet)

så de upolære er mere eller mindre???


Men #5. Er vandets så. 2 h = 4,2 ? og O 3,5 ?? og defferensen vil så være 0,7 ??

Brugbart svar (0)

Svar #10
11. november 2006 af -Zeta- (Slettet)

Vand: H = 2,1
Oxygen: O = 3,5

Differens: 3,5 - 2,1 = 1,4 (Dvs. polær binding)

Bemærk, det kun er en tommerfingerregel. Egenligt bør man gå ind og se på stoffets struktur, og se hvilket stof der trækker elektronerne til sig.

Svar #11
11. november 2006 af Gabi aka Gabi (Slettet)

okay.. ;) men hvordan finder jeg de upolære???

Svar #12
11. november 2006 af Gabi aka Gabi (Slettet)

Hvad med sådan en som som Ethanol?

Svar #13
11. november 2006 af Gabi aka Gabi (Slettet)

Zeta ?

Brugbart svar (0)

Svar #14
11. november 2006 af Katen (Slettet)

Prøv og tegnstruktur formlen for ethanol og sæt en streg i "midten".
Hvis der ikke skal beregninger med, kan du finde ud af det ved at polære stoffer er blandbare, mens et polært og et upolært stof vil ikke blande sig normalt.

Kath.

Svar #15
11. november 2006 af Gabi aka Gabi (Slettet)

okay, har ellers fundet ud af det.. :)

Skriv et svar til: Molekyleforbindelsers fysiske egenskaber.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.