Matematik

Sammensat funktion

12. november 2006 af Hannibal den store (Slettet)
jeg er meget i tvivl om hvad resultat af den sammensatte funktion mellem f(x)=x^2 + x og g (x)=x+1 er? har regnet på det men ingen af mine resultater gir så meget mening.

håber der er noen der gider at hjælpe?

Brugbart svar (0)

Svar #1
12. november 2006 af allan_sim

#0.
Hvis du nu giver os dine resultater, så kan vi jo se, om de giver mening eller ej....

Svar #2
12. november 2006 af Hannibal den store (Slettet)

x(x+1)

Brugbart svar (0)

Svar #3
12. november 2006 af allan_sim

#2.
Og hvis du så forklarer, hvordan du har tænkt, så kan vi måske også finde din fejl.
Er det i øvrigt (f o g)(x) eller (g o f)(x), du er blevet bedt om at finde?

Svar #4
12. november 2006 af Hannibal den store (Slettet)

Det er jo netop fordi at jeg ikke lige har hjemmebane i sammensatte funktioner at jeg spørg efter hjælp så det med at give uddybende forklaringer er nok ikk lige det letteste ska du se...

Men det er (f o g)(x) jeg er blevet bedt om at finde

Brugbart svar (0)

Svar #5
12. november 2006 af allan_sim

#4.
Derfor må du jo stadig have tænkt noget for at komme frem til et resultat.

Helt generelt er

(f o g)(x) = f(g(x))

og derfor griber du fat i din funktion f(x), men i stedet for de x-er, der optræder i den, indsætter du hele funktionen g(x) og reducerer på det.

Her:

f(x) = x²+x
f(g(x)) = g(x)²+g(x) = ....

Skriv et svar til: Sammensat funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.