Kemi

Passer det?

25. november 2006 af mani4ever (Slettet)
Hej, jeg skulle lave struktur formler og følgende stoffer.
Det har jeg så gjort, men er usikker om de er rigtige.

Passer dette?

3-methyl pentan = CH3 - CH2 - CH2 - CH2 - CH3 og et CH3 under det 3.

2,3,4-trimethylhexan = CH3 - CH2 - CH2 - CH2 - CH2 - CH3
og et binding af CH3 i det anden, tredje og fjerde led.

5 - methyl pentan =

CH3-CH2-CH2-CH2-CH2-CH2-CH2-CH3
og et CH3 i det femte led.

2- methyl - 3 - ethyl - 1 -hepten =
CH3-CH-CH2-CH2-CH2-CH2-CH2-CH2-CH3
og et dobbelbinding mellem CH3 og CH, et CH3 i det andet led og CH2 + CH3 i det tredje.

2,2 - dimethyl - 4 - nonyn. =
CH3-CH2-CH2-CH-CH2-CH2-CH2-CH2-CH3 og et dobbelbinding mellem CH2 og CH, 2 CH3 i det andet led.


På forhånd tak :)

Brugbart svar (0)

Svar #1
25. november 2006 af sapiens (Slettet)

1) nej, 2-methylpentan

2) rigtig

3) nej, heptan, i alt 6 C'er

4) intet H ved 2. C, 1 H ved 3. C

5) -yn betyder tripelbinding. Lav den helt om, og se på hvordan det skal gøres vha de fire første :)

Svar #2
25. november 2006 af mani4ever (Slettet)

1#: Hov, har lige opdaget en fejl. I nr. 3 hedder det 5 - methyl - 2 - octen.

Brugbart svar (0)

Svar #3
25. november 2006 af sapiens (Slettet)

#2
ok, men kom alligevel med dit eget bud. Hvis du har rettet de andre, så vil jeg gerne se på dem :p

Svar #4
25. november 2006 af mani4ever (Slettet)

1#:

Jeg forstår ikke, hvad du mener i 4)

Brugbart svar (0)

Svar #5
25. november 2006 af sapiens (Slettet)

ok... har du tegnet 2-methyl-3-ethyl-1-hepten?

Du starter med at tegne "stammen", dvs. 1-hepten. Det er en lige kæde med 7 C'er og en dobbeltbinding mellem det 1. C og det 2. C.

Så finder du det 2. C og tegner en methylgruppe på den. Nu er der et C til venstre for det 2. C, et ovenover (eller nedenunder), nemlig den, der sidder på en methylgruppe, og to bindinger til det 3. C

C laver fire bindinger, derfor skal der ikke flere bindinger til.

Prøv at gøre det samme med ethylgruppen!!

ok?

Svar #6
25. november 2006 af mani4ever (Slettet)

5-methyl - 2 - octen :

CH3-CH-CH2-CH2-CH2-CH2-CH2-CH3
og et dobbel binding mellem CH3 og CH og et CH3 i det femte led.

Brugbart svar (0)

Svar #7
25. november 2006 af sapiens (Slettet)

Nej, så ville den hedde 5-methyl - 1 - octen.
Derudover er der for mange H'er... prøv at læse #5 igen

:P

Svar #8
25. november 2006 af mani4ever (Slettet)

den med heptan ser sådan ud:

CH - CH2 - CH2
et dobbelbinding mellem CH og CH2, CH2 (til venstre) har så et CH3 på sig og det andet CH2 har 2 CH3 på sig

Svar #9
25. november 2006 af mani4ever (Slettet)

Er lidt usikker med 5 - methyl - 2- octen, men :

CH - CH - CH - CH - CH3
Dobbelbinding mellem det første og anden led. Det andet CH har en Ch3 foroven og et CH3 forneden og det sidste led (CH3) har endnu en binding, nemlig med et CH3

Brugbart svar (0)

Svar #10
26. november 2006 af sapiens (Slettet)

#8 Heptan betyder 7 C'er i grundstammen uden nogen dobbeltbinding

#9 2-octen betyder 8 C'er i grundstammen og dobbeltbinding mellem det 2. og det 3. C. Undtagelsesvis vil jeg tegne den for dig:

CH3-CH=CH-CH2-CH2-CH-CH2-CH3
hvor der er en methylgruppe under det 5. C fra venstre.

ok?

Svar #11
30. november 2006 af mani4ever (Slettet)

Jeg forstår ikke, hvordan jeg skal lave 2,2 - dimethyl - 4 - nonyn.


Kan I hjælpe mig?

Skriv et svar til: Passer det?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.