Matematik
Statistik - poisson fordeling
30. november 2006 af
Madsst (Slettet)
Hejsa! Er der en med noget kendskab til statistik/sandsynlighedsregning der har tid til at hjælpe lidt? Det handler om opgave (7) fra dette link:
http://www.econ.ku.dk/metrics/qm1/Statopgave/Opgave3.pdf
Umiddelbart ville jeg udnytte at summens fordeling er pois(10*1,25) og at antallet af succes'er er 11 og 12,5, men hvad gør jeg når fordelingen er diskret?
På forhånd tak!
http://www.econ.ku.dk/metrics/qm1/Statopgave/Opgave3.pdf
Umiddelbart ville jeg udnytte at summens fordeling er pois(10*1,25) og at antallet af succes'er er 11 og 12,5, men hvad gør jeg når fordelingen er diskret?
På forhånd tak!
Svar #1
30. november 2006 af Jean
Min første indvending er at ssh. for begge hændelser er 0, da lambda^ har en abs. kontinuert fordeling.
Svar #2
30. november 2006 af Madsst (Slettet)
Jeg er nu kommet frem til at ssh for lambda=1,1 er 10,7 % og ssh for lambda=1,25 er 0. Kan det ikke passe? Summens sandsynlighedsfordeling er vel defineret for lambda med 1 decimal? SAS giver mig i øvrigt næsten ret. Hvordan forklare jeg at ssh for at lambda=1,25 er nul? Intuitivt kan jeg ikke rigtigt få det til at give mening.
Skriv et svar til: Statistik - poisson fordeling
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
