Matematik
Hurtigt spørgsmål angående 2gradsligning
05. december 2006 af
Merit-HB (Slettet)
i tråden https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=286380
i svar #4
som findes ved kravet om, at prikproduktet mellem vektor_OP=(2-3t,5+t) og vektor_PQ=(8-(2-3t),9-(5+t))
vektor_OP*vektor_PQ (prikproduktet) = -10t^2-13t+32=0, for retvinklet vinkel OPQ.
Tilbage står at beregne de relevante t-værdier samt at tjekke rigtigheden af de berenede t-værdier.
men ligningen
-10t^2-13t+32=0 , har et negativt d, hvad gør jeg galt ?
i svar #4
som findes ved kravet om, at prikproduktet mellem vektor_OP=(2-3t,5+t) og vektor_PQ=(8-(2-3t),9-(5+t))
vektor_OP*vektor_PQ (prikproduktet) = -10t^2-13t+32=0, for retvinklet vinkel OPQ.
Tilbage står at beregne de relevante t-værdier samt at tjekke rigtigheden af de berenede t-værdier.
men ligningen
-10t^2-13t+32=0 , har et negativt d, hvad gør jeg galt ?
Svar #1
06. december 2006 af sigmund (Slettet)
Diskriminanten er (-13)²-4*(-10)*32 = 169 + 1280 = 1449 > 0.
Er den ikke positiv?
Er den ikke positiv?
Svar #2
06. december 2006 af Merit-HB (Slettet)
... jeg ved simpelthen ikke hvordan jeg kunne have overset det.
fanger mig noget søvn nu, tak for hjælpen sigmund
fanger mig noget søvn nu, tak for hjælpen sigmund
Svar #3
06. december 2006 af Merit-HB (Slettet)
har forresten fået x = 1,25 eller -2,55
chekker på værdierne imorgen
chekker på værdierne imorgen
Skriv et svar til: Hurtigt spørgsmål angående 2gradsligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
