Matematik
Tangent - hvad gør jeg galt?
13. december 2006 af
Chick (Slettet)
Jeg skal finde forskriften til tangenten i(-3,f(-3)) til funktionen f(x) = x^3-2x¨2-1,25x+2
Har tastet den på lommeregneren, hvilket giver 37,75x+74
men kan ikke få det ved beregning...
f'(x)= 3x^2-4x-1,25
a= f'(-3) = (3*-3)^2-(4*-3)-1,25 = 81-(-12)-1,25 = 91, 75
y1 = f(-3) = -3^3-(2*-3)^2-(1,25*-3)+2 = -27-36+3,75+2 = -57,25
b = -57,25-(91,75*-3) = -57-275,25 = 218,25
Det her er ihvert fald ikke rigtigt.. en der kan se hvor det går galt?
Har tastet den på lommeregneren, hvilket giver 37,75x+74
men kan ikke få det ved beregning...
f'(x)= 3x^2-4x-1,25
a= f'(-3) = (3*-3)^2-(4*-3)-1,25 = 81-(-12)-1,25 = 91, 75
y1 = f(-3) = -3^3-(2*-3)^2-(1,25*-3)+2 = -27-36+3,75+2 = -57,25
b = -57,25-(91,75*-3) = -57-275,25 = 218,25
Det her er ihvert fald ikke rigtigt.. en der kan se hvor det går galt?
Svar #1
13. december 2006 af ibibib (Slettet)
a= f'(-3) = (3*-3)^2-(4*-3)-1,25
er forkert. Det skal være
a= f'(-3) = 3*(-3)^2-4*(-3)-1,25 = 27+12-1,25=37,75
er forkert. Det skal være
a= f'(-3) = 3*(-3)^2-4*(-3)-1,25 = 27+12-1,25=37,75
Svar #4
13. december 2006 af Chick (Slettet)
får b til 56..
får y1 til -57,25.. hvilket heller ikke er rigtig..
får y1 til -57,25.. hvilket heller ikke er rigtig..
Skriv et svar til: Tangent - hvad gør jeg galt?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
