Matematik
minimum
04. januar 2007 af
LarsUlri (Slettet)
opgave 5: en funktion f er givet ved: f(x ) = 2 * kvadratroden af x + 8/x
a) bestem den værdi for x, for hvilken f har minimum
Hvordan gør man det?
a) bestem den værdi for x, for hvilken f har minimum
Hvordan gør man det?
Svar #1
04. januar 2007 af dnadan (Slettet)
der menes:
f(x)=2*sqrt(x)+8/x ikke?
Men ligemeget hvad, så skal du løse:
f'(x)=0, for herefter at vise, at der er tale om et minimum...
f(x)=2*sqrt(x)+8/x ikke?
Men ligemeget hvad, så skal du løse:
f'(x)=0, for herefter at vise, at der er tale om et minimum...
Svar #2
04. januar 2007 af LarsUlri (Slettet)
jamen når man differensierer den bliver f' helt sindsyg
(jeg ved ikke hvad sqrt(x) er men det er 2 gange og så kvadratroden af (x+8/x)
(jeg ved ikke hvad sqrt(x) er men det er 2 gange og så kvadratroden af (x+8/x)
Svar #3
05. januar 2007 af piper (Slettet)
f(x) = 2*kvadratrod(x+8/x)
f'(x) = (1-(8/x^2)) / kvadratroden(x+8/x)
(Jeg regner med, du ikke har problemer med differentieringen?)
Så skal du løse f'(x) = 0 og så skal du bare se på den x-værdi der gør f'(x)'s tæller lig 0.
Så løs 1-(8/x^2) = 0. Det er altså kvadratorod(8) der medfører at f'(x) = 0. (Der er vandret tangent ved et minimum, (men også ved et max))
Se evt. på monotoniforhold for at argumentere for, det er et minimum.. hvis det skal være rigtig pænt.
Du kan naturligvis se bort fra løsningen -kvadratrod(8), da f(x) kun er defineret for x > 0.
kvadratrod(8) = 2*kvadratorod(2) er altså den x-værdi hvor f(x) har minimum.
f'(x) = (1-(8/x^2)) / kvadratroden(x+8/x)
(Jeg regner med, du ikke har problemer med differentieringen?)
Så skal du løse f'(x) = 0 og så skal du bare se på den x-værdi der gør f'(x)'s tæller lig 0.
Så løs 1-(8/x^2) = 0. Det er altså kvadratorod(8) der medfører at f'(x) = 0. (Der er vandret tangent ved et minimum, (men også ved et max))
Se evt. på monotoniforhold for at argumentere for, det er et minimum.. hvis det skal være rigtig pænt.
Du kan naturligvis se bort fra løsningen -kvadratrod(8), da f(x) kun er defineret for x > 0.
kvadratrod(8) = 2*kvadratorod(2) er altså den x-værdi hvor f(x) har minimum.
Skriv et svar til: minimum
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
