Matematik

Sum

07. januar 2007 af DanielPetersen (Slettet)
Summen af fibonaccis talrække diverger, men hvordan skal man skrive den ved hjælp af sigma?

Brugbart svar (0)

Svar #1
07. januar 2007 af sigmund (Slettet)

Måske du kan finde svaret på http://mathworld.wolfram.com/FibonacciNumber.html .

Brugbart svar (0)

Svar #2
07. januar 2007 af Darwin (Slettet)

Idet f_(n+2)=f_(n+1) + f_n og f_0=f_1=1 kan du finde f_n som funktion af n (svar: f_n=(1/rod5)[Ø^n-ø^n], hvor Ø og ø repræsenterer henholdsvis (1+rod5)/2 og (1-rod5)/2).

At Sigma (0 til oo) f_n = oo må midlertid siges at være et trivielt resultat.

Svar #3
07. januar 2007 af DanielPetersen (Slettet)

Tak for linket

Svar #4
07. januar 2007 af DanielPetersen (Slettet)

hmm.. hvad mener du med at det er et trivielt resultat?

Skriv et svar til: Sum

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.