Matematik
sammensat funktion
13. januar 2007 af
Hannibal den store (Slettet)
Er der nogen der kan hjælpe mig med at finde ud af resultatet til følgende opgave?
To funktioner f og g er givet ved
f(x) = x^2 + 3
og
g(x) = 4 * kvadratroden af (x+2)
Det med kvadratroden forvirrer mig.
tak
To funktioner f og g er givet ved
f(x) = x^2 + 3
og
g(x) = 4 * kvadratroden af (x+2)
Det med kvadratroden forvirrer mig.
tak
Svar #1
13. januar 2007 af allan_sim
#0.
Det ville nok hjælpe, hvis du angiver, om du skal finde (f o g)(x) eller (g o f)(x).
Det ville nok hjælpe, hvis du angiver, om du skal finde (f o g)(x) eller (g o f)(x).
Svar #3
13. januar 2007 af sigmund (Slettet)
Vi har givet funktionerne =x^2+3$)
og =4\sqrt{x+2}$)
, og ønsker at finde sammensætningen (x) = g(f(x)).$)
Ved at sætte forskriften for f ind for x i forskriften for g fås(x)=4\sqrt{x^2+5}$)
Ved at sætte forskriften for f ind for x i forskriften for g fås
Skriv et svar til: sammensat funktion
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
