Matematik

Fordoblingskonstant og "en fåreavler vil bygge et hegn"

23. januar 2007 af rix-iversen (Slettet)
Jeg har brug for hjælp til 2 opgaver:
1) En eksponentielt voksende funktion har en fordoblingskonstant på ti dage. Med hvor mange procent vokser denne funktion pr. dag? Og på 5 dage?

2) En fåreavler vil opsætte en rektangulær indhegning langs en å. Der skal ikke være hegn ned til åen. Han råder over 150 m hegn. Er det nok til at få indhegnet et areal på 3200 kvdrm?

Lød opgaven på mindst 2 måder.

Jeg har allerede løst opg 2 ved at skrive
3200 = x * (150-2x)

Hvordan kommer jeg videre?

På forhånd tak...

Brugbart svar (0)

Svar #1
23. januar 2007 af ibibib (Slettet)

1. Benyt a^10=2 til at bestemme a.

2. 100·50=5000

Svar #2
23. januar 2007 af rix-iversen (Slettet)

Tak for svarene indtil videre...
men...

a^10=2... hvad er det for en regel... og hvordan siger du jeg skal bruge den?

100*50=5000... Hvor vil du hen med det? Du må meget gerne uddybe her...

På forhånd tak..

Brugbart svar (0)

Svar #3
23. januar 2007 af ibibib (Slettet)

1. Når du kender a kan du beregne
(a-1)·100% og (a^5-1)·100%.
Det er svarene på dine spørgsmål.

2. Det var noget sludder.
f(x)=x·(150-2x)=150x-2x²=-2x²+150x.
a) Benyt differentialregning til at bestemme funktionens maksimum.
b) Benyt parablens toppunkt til at bestemme maksimum.

Brugbart svar (0)

Svar #4
23. september 2009 af Habibi1991 (Slettet)

f(x)=x·(150-2x)=150x-2x²=-2x²+150x.

hvor fik du det fra??? kan du ikke uddybe dig lidt mere??? hvad for en formel du har brugt og hvordan du kom frem til svaret..


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. september 2010 af loover01 (Slettet)

Du skal bare finde diskrimanenten af x*15-2x.=3200

Altså:
x*(150-2x)=3200
-2x2+150x-3200=0
d=1502-4*(-2)*(-3200)=Negativ diskriminant, og derfor er 150 ikke nok


Skriv et svar til: Fordoblingskonstant og "en fåreavler vil bygge et hegn"

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.