Matematik
2004-8-3 skriftlig matematik
27. januar 2007 af
Jelly (Slettet)
Jeg kan ikke finde ud af den sidste del i opgave 7a i følgende link:
http://us.uvm.dk/gymnasie/almen/eksamen/opgaver/sommer04/2004-8-3-SF-MED.pdf?menuid=150560
Mit bud:
Jeg har angivet den samlede længde af stien fra A over V til B udtrykt ved x:
f(x)= sqrt(800^2+x^2+500^2+(2000-x)^2
Men hvordan finder jeg den værdi af x for hvilken den samlede længde af stien fra A over V til B er mindst mulig?
Jeg har forsøgt at differentiere f(x) og løse f´(x)=0
hertil får jeg x = 1000
Men ved ikke hvad jeg kan bruge det til?
Håber nogle kan hjælpe mig med den sidste del af 7a
På forhånd tak!
http://us.uvm.dk/gymnasie/almen/eksamen/opgaver/sommer04/2004-8-3-SF-MED.pdf?menuid=150560
Mit bud:
Jeg har angivet den samlede længde af stien fra A over V til B udtrykt ved x:
f(x)= sqrt(800^2+x^2+500^2+(2000-x)^2
Men hvordan finder jeg den værdi af x for hvilken den samlede længde af stien fra A over V til B er mindst mulig?
Jeg har forsøgt at differentiere f(x) og løse f´(x)=0
hertil får jeg x = 1000
Men ved ikke hvad jeg kan bruge det til?
Håber nogle kan hjælpe mig med den sidste del af 7a
På forhånd tak!
Svar #1
27. januar 2007 af ibibib (Slettet)
Du kan vel ikke samle de to led under et kvadratrodstegn:
f(x)= sqrt(800^2+x^2)+sqrt(500^2+(2000-x)^2)
f(x)= sqrt(800^2+x^2)+sqrt(500^2+(2000-x)^2)
Svar #3
27. januar 2007 af ibibib (Slettet)
Du skal gøre som du selv foreslår.
Løs ligningen f'(x)=0.
Måske vha. CAS-værktøjer. Det afhænger af dit niveau og reformen.
Du skal få x=1230,7688.
Løs ligningen f'(x)=0.
Måske vha. CAS-værktøjer. Det afhænger af dit niveau og reformen.
Du skal få x=1230,7688.
Skriv et svar til: 2004-8-3 skriftlig matematik
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
