Matematik

sin, cos

31. januar 2007 af Hollywoodstar (Slettet)
Hej hjælp med denne opgave her:

x = t*cos(t)
y = t*sin(t)

detter er en spiral

Punktet hvor spiralen skærer første gang x-aksen kaldes A. Bestem koordinaterne til punktet:

hvordan løser jeg opgaven.

Brugbart svar (0)

Svar #1
31. januar 2007 af Lil_mermaid (Slettet)

sæt y=0 => t=pi/2

y=pi/2*sin(pi/2)=pi/2

Svar #2
31. januar 2007 af Hollywoodstar (Slettet)

kan du ikke lige forklare mig det.

Jeg er forstår det ikke hvordan du kan få pi/2.

Kan du ikke lige tage den første t*cos(t) = 0.. hvad gør du så?

Brugbart svar (0)

Svar #3
31. januar 2007 af Lil_mermaid (Slettet)

Hov det må du undskylde jeg lavede en fejl.

Hvis du sætter y=0 finder du skæringen i x.
hvis y=0 skal enten t=0 eller sin(t)=0
sin(t)=0 <=> t=0 + n*pi (hvor n er et helt tal)

så første gang spiralen skærer x-aksen er når t=0

Du kan også tjekke det ved at tegne vektorfunktionen ind på graftegneren

Svar #4
31. januar 2007 af Hollywoodstar (Slettet)

det er det jeg ikke kan finde ud af...

kan du ikke vise mig ved den første step by step.

t*cos(t) = 0, hvad gøre du efter?

Jeg har gjort det ved at solve, ligningen, men jeg får noget forkerte tal..

Brugbart svar (0)

Svar #5
31. januar 2007 af Lil_mermaid (Slettet)

Altså det er t*sin(t)=0

Enten skal t=0 eller sin(t)=0

Du finder sin(t)=0 ved enhedscirklen.

sin(t)=0 når t={0,pi,2pi,3pi,4pi....npi}=n*pi (hvor n er et helt tal)

t står jo for tiden der løber og du skal finde hvornår spiralen første gang skærer y. Så er t=0

Brugbart svar (0)

Svar #6
31. januar 2007 af Lil_mermaid (Slettet)

Du behøver ikke at solve. du kan tegne grafen ind. og når du taster t-værdierne ind får du automatisk x- og y-punkter

Skriv et svar til: sin, cos

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.