Kemi

Hm.. er det nu rigtigt?

03. februar 2007 af Gold-digga (Slettet)
Jeg skal regne stofmængden ud for:

1800g vand.. : H20, H=4u & 0= 16u, 16+4= 20 g/mol.
Stofmængden regnes ud til: 1800g/20g/mol = 90 mol.

Er det rigtigt?



Brugbart svar (0)

Svar #1
03. februar 2007 af apandersen (Slettet)

Nej. H20 vejer 18,02 g/mol - ikke 20 g/mol. Derfor bliver svaret (1800 g)/(18 g/mol) hvilket giver ca. 100 mol.

Brugbart svar (0)

Svar #2
03. februar 2007 af apandersen (Slettet)

Selve fejlen begår du ved at antage at H vejer 2u hver. Men et H vejer altså kun 1u, da den kun består af 1 proton.

Svar #3
03. februar 2007 af Gold-digga (Slettet)

Ja det kan jeg se..tak.

Skriv et svar til: Hm.. er det nu rigtigt?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.