Fysik

FYSIK - Omhandler TRYK

06. februar 2007 af corazón (Slettet)
Hej med dig!

Jeg kan ikke finde ud af hvad fremgangsmåden i følgende opgave er/skal være:

Der er ikke lufttomt i rummet mellem stjernerne. Der findes eksempelvis "skyer" med hydrogenatomer (H). Typsik er tætheden af sådan en sky 10^8 atomer/m^3 ved en temperatur på 50 k.
Hvad er trykket i en sådan hydrogensky?


--------------------------------------

Jeg har først prøvet at finde stofmængden for skyen

n = Na/N = (6,022*10^22mol-1)/(10^8 atomer/m^3) men det er ikke rigtigt! :/

Brugbart svar (0)

Svar #1
06. februar 2007 af Peden (Slettet)

Den er vel lige til højrebenet:
Idealgasligningen, pv = nrt ?
http://en.wikipedia.org/wiki/Ideal_gas_law

Svar #2
06. februar 2007 af corazón (Slettet)

Jamen jeg har da ikke alle tallene at putte ind for at finde p (trykket) jeg kender jo godt til idealgasligningen, men ja..

Brugbart svar (0)

Svar #3
06. februar 2007 af sapiens (Slettet)

jo du har :)

der er 10^8 molekyler per kubikmeter. n = (6,022*10^23 mol^-1)/10^8 molekyler, V = 1000 L, da 1 m^3 = 1000 L

Svar #4
06. februar 2007 af corazón (Slettet)

aha... sådan tænkte jeg ikke lige på det.. Hmm.

Svar #5
06. februar 2007 af corazón (Slettet)

jeg får et helt absurd tal?

Se min ligning her http://peecee.dk/?id=27143

Det er jo et meget stort tal???
Men igen, jeg er dårlig til at vurdere sådan noget

Brugbart svar (0)

Svar #6
06. februar 2007 af sapiens (Slettet)

formlen er self n*Na = N

det opdagede jeg ikke lige fra #0 da jeg copy/pastede. min fejl

Svar #7
06. februar 2007 af corazón (Slettet)

Hvorfor er det N jeg skal ha og ikke n ? For det er vel stofmængden man skal bruge?

Svar #8
06. februar 2007 af corazón (Slettet)

Hmm i min formelsamling står der n = stofmængde, så det er vel den vi skal bruge for at regne p ud..

Og det er vel også det jeg har gjort?

Men det ser bare lidt forkert ud med tallet, dog har jeg ingen fornemmelse for hvor stort/småt det er.

Brugbart svar (0)

Svar #9
06. februar 2007 af sapiens (Slettet)

jojo, men du kan vel godt selv klare at isolere n :)

Svar #10
06. februar 2007 af corazón (Slettet)

hehe ja men det er jo også det jeg har gjort i mine udregninger, men vil bare vide om resultatet virker logisk... Thats all

Skriv et svar til: FYSIK - Omhandler TRYK

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.