Matematik
Minimums-og maksimumspunkter på sinusfunktion
13. februar 2007 af
sdj (Slettet)
Hej.
Hvordan finder man minimums- og maksimumspunkterne på en sinusfunktion?
Jeg skal finde punkterne inden for intervallet 0<x<365.
I differentialregningens sprog søger jeg vel punkter, hvor differentialkvotienten er 0, altså et x, så f'(0)= o.
Hvordan gør jeg det?
Hvordan finder man minimums- og maksimumspunkterne på en sinusfunktion?
Jeg skal finde punkterne inden for intervallet 0<x<365.
I differentialregningens sprog søger jeg vel punkter, hvor differentialkvotienten er 0, altså et x, så f'(0)= o.
Hvordan gør jeg det?
Svar #1
13. februar 2007 af Rasmus.p (Slettet)
Hvad er differentialfunktionen til $\sin x$ ? $\cos x$, naturligvis.
Anvend enhedscirklen til at bestemme nulpunkterne(!) for $\cos x$.
Anvend enhedscirklen til at bestemme nulpunkterne(!) for $\cos x$.
Svar #2
13. februar 2007 af Rasmus.p (Slettet)
Jeg prøver lige igen. . .
Hvad er differentialfunktionen til
? 
, naturligvis.
Anvend enhedscirklen til at bestemme nulpunkterne(!) for
.
Hvad er differentialfunktionen til
Anvend enhedscirklen til at bestemme nulpunkterne(!) for
Skriv et svar til: Minimums-og maksimumspunkter på sinusfunktion
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
