Matematik
Sammensatte funktioner
03. marts 2007 af
Chick (Slettet)
Jeg skal ved hjælp af nedenstående funktioner, bestemme de sammensatte funktioner.
f(x)= x-2
g(x)= x^2
h(x)= e^x
k(x)= ln(x)
s(x)= x^2+2x-3
t(x)= sqr(x)
Er der en der vil kigge resultaterne igennem og give mig et hint til e)?
a) (g o h) = e^2x
b) (g o k) = ln(x)^2
c) (h o f) = e^x-2
d) (h o g) = ex^2
e) (s o t) = ?
f) (t o k) = sqr(ln(x))
g) (s o g) = x^4+2x^2-3
h) (h o t) = e^sqr(x)
f(x)= x-2
g(x)= x^2
h(x)= e^x
k(x)= ln(x)
s(x)= x^2+2x-3
t(x)= sqr(x)
Er der en der vil kigge resultaterne igennem og give mig et hint til e)?
a) (g o h) = e^2x
b) (g o k) = ln(x)^2
c) (h o f) = e^x-2
d) (h o g) = ex^2
e) (s o t) = ?
f) (t o k) = sqr(ln(x))
g) (s o g) = x^4+2x^2-3
h) (h o t) = e^sqr(x)
Svar #1
03. marts 2007 af sigmund (Slettet)
Det ser alt ud til at være korrekt. (s o t) fås ved at sætte sqr(x) ind for x i forskriften for s. Det er det samme som du har gjort i de andre opgaver. Hvorvor er du i tvivl om opgave e)?
Svar #2
03. marts 2007 af Chick (Slettet)
Fordi jeg ikke troede at d) var rigtig.
Virker stadig ikke rigtig?
(sqr(x^2)+(sqr(2x))-(sqr(x)
Virker stadig ikke rigtig?
(sqr(x^2)+(sqr(2x))-(sqr(x)
Skriv et svar til: Sammensatte funktioner
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
