Matematik

Problemer med optimering

03. marts 2007 af alliancen (Slettet)
Jeg skal bestemme minimum for f(x)=x^2+2/x, hvor x>0
Differentiere og sætte lig med nul, men får et underligt resultat.. nogen der kan hjælpe ??

Brugbart svar (0)

Svar #1
03. marts 2007 af dnadan (Slettet)

har du fået f'(x)=2x+2/x^2?
hvis dette er tilfældet, så må du ha' lavet en regnefejl et sted, for svaret er ganske pænt(1)

Svar #2
03. marts 2007 af alliancen (Slettet)

ja, har jeg.. men kigger lige igennem.. tak for det

Svar #3
03. marts 2007 af alliancen (Slettet)

Du mener vel f'(x)=2x-2/x^2?

Brugbart svar (0)

Svar #4
04. marts 2007 af dnadan (Slettet)

#3, jo det gør jeg skam(beklager fejlen), har også regnet med f'(x)=2x-2/x^2, ved ikke helt hvorfor jeg skrev + i svaret foroven... beklager...

Skriv et svar til: Problemer med optimering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.