Matematik

cos sin tan osv

04. marts 2007 af bllcrp (Slettet)
hej allesammen... jeg har siddet med 2 opgaver i meget lang tid nu, og jeg finder dem seimpelt hen umulige... jeg har prøvet alt, men intet ser umidbart ud til at virke... jeg håber at der er nogen der kan forklarer mig hvordan jeg gør...

opgaverne lyder som følger:

a)De tre punkter (0, 0), P
og (cos v, 0) udgør hjørnerne i en retvinklet trekant. Hvilken ligning f°ar man,
hvis man bruger Pythagoras’ sætning p°a denne trekant?
(Ligningen kaldes grundrelationen mellem cosinus og sinus).

b)Om vinklen v oplyses, at v 2 [0, 180] og cos v = 1
3 .
Bestem den eksakte værdi af tan v.
Hint: Udnyt kendskab til definitionen af tangens til en vinkel.


på forhånd mange tak!!


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. marts 2007 af mathon

P=(cos(v),sin(v))

grundrelationen mellem cosinus og sinus

(cos(v))^2 + (sin(v))^2 = 1


hvad mener du med "b)Om vinklen v oplyses, at v 2 [0, 180] og cos v = 1
3"?

Skriv et svar til: cos sin tan osv

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.