Kemi
MOL vægt??
05. marts 2007 af
PC KOPAT (Slettet)
hej allesammen!!!
jeg skal finde molvægten for nogle forskellige stoffer. men problemet er bare at jeg ikke ved hvad mol-vægt betyder...
er der nogle rare sjæle der kan fortælle mig det???
jeg skal finde molvægten af følgende stoffer: H2O, H2SO4, NaCl, SiO2, CO2, CaCO3, NH4+, NO3...
jeg skal finde molvægten for nogle forskellige stoffer. men problemet er bare at jeg ikke ved hvad mol-vægt betyder...
er der nogle rare sjæle der kan fortælle mig det???
jeg skal finde molvægten af følgende stoffer: H2O, H2SO4, NaCl, SiO2, CO2, CaCO3, NH4+, NO3...
Svar #1
05. marts 2007 af Gold-digga (Slettet)
http://www.natlex.dk/mol.html#Massen%20af%201%20mol%20af%20forskellige%20isotoper
Svar #2
05. marts 2007 af Gold-digga (Slettet)
H20 = h vejer 1u, O vejer 16 u .
Så siger du 1*2( der er jo to H´er)+ 16 = 18 g/mol .
Så siger du 1*2( der er jo to H´er)+ 16 = 18 g/mol .
Svar #3
05. marts 2007 af Callidus (Slettet)
g/mol
Slå op på din periodiske system, der vil du bl.a. få øje på massen af hvert enkelt atom angivet i units. Hvis vi lige tager det første, H2O, som eksempel:
Atommassen af hydrogenatomet: 1,008 unit
Atommassen af oxygenatomet: 16,00 units
Du har to H-atomer, derfor:
(1,008*2)+16= 18,016 g/mol ->Dette er således molvægten af hydrogendioxid.
Massen af et mol stof er den samme i gram som tabelværdien af stoffets formelmasse.
På samme måde som vist ovenover kan du nu regne molar massen ud for de øvrige stoffer du har med at gøre.
Slå op på din periodiske system, der vil du bl.a. få øje på massen af hvert enkelt atom angivet i units. Hvis vi lige tager det første, H2O, som eksempel:
Atommassen af hydrogenatomet: 1,008 unit
Atommassen af oxygenatomet: 16,00 units
Du har to H-atomer, derfor:
(1,008*2)+16= 18,016 g/mol ->Dette er således molvægten af hydrogendioxid.
Massen af et mol stof er den samme i gram som tabelværdien af stoffets formelmasse.
På samme måde som vist ovenover kan du nu regne molar massen ud for de øvrige stoffer du har med at gøre.
Skriv et svar til: MOL vægt??
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
